De psychologie van kleuren in werkkleding

Welke kleur past bij jouw bedrijf?

Overall

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen over na. Maar de kleur van de werkkleding kan het beeld en de gedachten over een bedrijf aardig beïnvloeden. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug in de wereld van interieur. Want door de keuze te maken voor een bepaalde kleur en werkjassen bedrukken, zet je ook meteen een goede sfeer neer. Dus welke kleur past nu eigenlijk het beste bij je eigen bedrijf? We hebben een aantal voorbeelden alvast voor je op een rijtje gezet in dit blog. 

Stem de kleuren van de werkkleding af op de huisstijl en de merkidentiteit 

Je hebt op dit moment vast en zeker een bepaalde huisstijl en merkidentiteit die je graag over wilt brengen naar de buitenwereld. Misschien heb je een aantal woorden die het bedrijf uit moeten drukken of je werkt al met een specifiek kleurenpalet. Kies je voor deze laatste optie, dan is dit ook erg makkelijk te verwerken in het gebruik van kleuren voor de werkkleding, zoals in werkjassen. Je zorgt hierdoor voor meer eenheid en dus ook voor een erg consistent en mooi totaalplaatje.

Wat voor soort uitstraling wil je graag bereiken met de werkkleding? 

Daarnaast is het ook belangrijk om voor jezelf de keuze te maken wat voor soort uitstraling je graag wilt bereiken met de werkkleding? Ga je graag voor formeel of informeel? Komt het personeel dat de werkkleding draagt in contact met nieuwe leads of leveranciers in het magazijn? En wil je graag een logo of bedrijfsnaam laten bedrukken op de kleding? Er zijn dus een hoop keuzes die je moet maken tijdens het uitzoeken van de werkkleding voor je eigen bedrijf.

Breng voor jezelf goed in kaart wat voor soort bedrijfskleding er allemaal in moet worden gekocht 

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt wat voor soort kleur je uit wilt zoeken voor de bedrijfskleding en of het nog moet worden bedrukt met een logo of bedrijfsnaam? Dan is het de hoogste tijd om voor jezelf na te gaan wat voor soort bedrijfskleding het personeel allemaal nodig heeft. Dit kan variëren van een luchtige polo met veel bewegingsvrijheid tot aan stevige werkjassen die wind- en waterdicht zijn. Door te investeren in werkkleding van hoge kwaliteit, kun je er ook nog eens zeker van zijn dat je een duurzaam steentje bijdraagt aan de planeet. De werkkleding is dan namelijk minder snel toe aan vervanging.