Jean-Charles de Castelbajac ontwerpt smartphone voor OnePlus

Callection

Moderne smartphones lijken steeds meer op elkaar. Er lijkt weinig ruimte voor creativiteit. Behalve dan bij OnePlus, want zij riepen de hulp in van ontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Met als gevolg de coole OnePlus 5 JCC+.

Het eerste wat je ziet bij deze telefoon, zijn de knoppen die subtiel zien uitgevoerd in felle kleuren. Daarna valt de tekst op de achterkant pas op. Door deze in het grijs op een zwarte achtergrond te plaatsen is deze best opvallend, maar niet schreeuwerig. Precies goed dus. Wie wat van de kleurrijke wereld van Jean-Charles de Castelbajac naar dit toestel wil halen, kan kiezen uit een aantal wallpapers die door JCC persoonlijk met de hand zijn getekend. Aan de verpakking van de telefoon zijn deze tekeningen overigens ook toegevoegd.

Waar voor je geld

De OnePlus 5 JCC+ is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook prima technische prestaties. OnePlus richt zich bewust op mensen die waar voor hun geld willen en niet per se op zoek zijn naar het nieuwste van het nieuwste. Ik heb inmiddels ruim een week mijn iPhone 6 ingeruild voor deze OnePlus 5 en ben erg tevreden. Voor mij voelt deze overgang als een grote stap vooruit. Het scherm is lekker groot en scherp en met de dubbele camera van respectievelijk 16MP en 20MP maak je bijzonder goede foto’s. De leukste optie is de portretmodus waarbij je heel mooi met diepte en scherpte kunt spelen.

Alles wat je nodig hebt

Dankzij een opslag van 128 GB, een werkgeheugen van 8 GB en de Qualcomm® SnapdragonTM 835 processor is de OnePlus 5 lekker snel. Ook lekker snel is het opladen via Dash Charge. In een half uur heb je genoeg stroom voor een hele dag. Voeg daar nog aan toe dat deze smartphone gewoon nog een aansluiting heeft voor een koptelefoon en je hebt alles wat je eigenlijk nodig hebt. Met een verkoopprijs van €559,- heb je in mijn ogen dan ook echt waar voor je geld. OnePlus richt zich bewust op de markt onder de top, maar biedt hierbij genoeg om ook kritische en fanatieke gebruikers te bekoren. Zeker als je met de OnePlus 5 JCC+ een echt onderscheidend model in handen hebt.

Vanaf 2 oktober is de OnePlus 5 JCC+ te koop. Naast de smartphone zal de ‘Callection’ verder bestaan uit een gelimiteerd t-shirt en een linnen tas. Later zullen daar ook nog een pet, een holster en een heuptas bij komen.

Callection

Callection

Callection

Callection

Callection