De Sterrennacht van Van Gogh gemaakt van LEGO

Sterrennacht van LEGO

Via LEGO IDEAS kun je een eigen idee voor een LEGO-set insturen. Truman Cheng bedacht een mooi eerbetoon aan het werk van Vincent van Gogh. Geheel terecht zal zijn idee binnenkort in productie worden genomen.

De 25-jarige student uit de VS wist met behulp van LEGO-steentjes een prachtige kopie van De Sterrennacht van Van Gogh te maken. Dankzij LEGO IDEAS is het straks mogelijk om dit werk ook zelf na te maken, om het daarna een mooi plekje in je huis te geven. Het mooie hierbij is dat 1% van de opbrengsten van de verkoop naar Truman Cheng gaan.

Uitdaging

Het idee voor deze set ontstond toen Cheng wat met LEGO aan het spelen was en het hem opviel dat een serie zomaar neergelegde blokjes plots wat weg had van de kenmerkende verfstreken van Vincent van Gogh. Als tijdverdrijf en hersenkraker is hij vervolgens op zoek gegaan naar technieken en combinaties die samen het beroemdste schilderij van Van Gogh zouden kunnen nabootsen. Een behoorlijke uitdaging.

In totaal zitten in deze driedimensionale versie van De Sterrennacht 1552 LEGO-steentjes verwerkt. Daarnaast is er ook nog een poppetje van Vincent van Gogh zelf gemaakt, inclusief ezel en doek. Dankzij de 10.000 stemmen die via LEGO IDEAS zijn binnengekomen, gaat LEGO nu onderzoek doen naar hoe deze set in productie kan worden genomen. Het kan daarom nog even duren voordat de set in de winkel verkrijgbaar is. Ook is het waarschijnlijk dat ze bij LEGO nog wat praktische aanpassingen aan het ontwerp doen.

Sterrennacht van LEGO

Sterrennacht van LEGO

Sterrennacht van LEGO