De terugkeer van de Opel Manta

De iconische Opel Manta is terug van weggeweest. Met de Opel Manta GSe ElektroMOD heeft Opel het legendarische model uit de jaren ’70 een moderne update gegeven.

De Opel Manta GSe ElektroMOD is vooralsnog niets meer dan een studiemodel waarin Opel wil laten zien wat het automerk qua design en techniek gaat brengen in de komende jaren. Het gaat hierbij onder andere om de krachtige elektromotor die als unieke factor een handgeschakelde versnellingsbak heeft. Automatisch schakelen kan ook. Een bijzondere combinatie.

Stijlelementen

Naast het met de hand schakelen zorgt ook de aandrijving op de achterwielen en de 147 pk sterke motor voor een sportieve rijervaring. Precies wat je mag verwachten van een Opel Manta. Als je de auto bekijkt, zie je ook veel stijlelementen terug die verwijzen naar het klassieke model. Kijk maar eens naar het stuur dat veel wegheeft van het originele driespaaks Petri-stuurwiel.

Het dashboard is een fijne combinatie van retro en modern. Zo heeft de bluetooth luidspreker van Marshall een klassieke uitstraling, maar is het grote beeldscherm over de gehele breedte hartstikke modern. Ook aan de buitenkant is een beeldscherm te vinden. De traditionele grille is vervangen door een Pixel-Vizor die animaties, teksten en afbeeldingen kan tonen.

Vanaf 2024 is er van elk Opel-model een elektrische variant beschikbaar. Hopelijk kan deze Manta dan ook een plekje in het aanbod van het Duitse automerk krijgen.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD