De terugkeer van het klassieke Spaanse sportmerk Meyba

fc barcelona

Bij de naam Meyba moet ik denken aan een vakantie met mijn ouders in Spanje. Het was juli 1984 en ik mocht van mijn vader een tenue van mijn favoriete voetbalclub uitzoeken: FC Barcelona. Terwijl ik de paskamer uitkom zegt mijn vader trots dat ik zo net Diego Maradona ben. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de verkoper.

Wat bleek: Maradona had net die dag bekend gemaakt dat hij een transfer van Barcelona naar Napoli ging maken. Gelukkig had mijn pa nog een andere naam achter de hand: Johan Cruijff. Dat toverde meteen een grote glimlach op het gezicht van de verkoper. En ook op die van mij, want ik was de trotse bezitter van een outfit van mijn favoriete club.

Comeback

Toen onlangs de postbode voor de deur stond met een doos sneakers van Meyba kwam die vakantie meteen weer naar boven. Niet alleen het kopen van dat voetbalshirt, maar ook alles wat er bij hoorde: het strand, de zon, de zee en het heerlijke eten (voor mij waren dat toen overigens vooral aardbeienijsjes). Meyba is terug aan een comeback deze zomer en weinig staat het merk in de weg om een succes te worden. De twee grote troeven van Meyba zijn FC Barcelona (het befaamde team met onder andere Ronald Koeman dat in 1988 de Europa Cup won speelde in Meyba) en de stad Barcelona waar wij Nederlanders enorm gek op zijn.

Anno 2014 bestaat de collectie van Meyba (vooralsnog) uit zwembroeken, shirts, sweaters en sneakers. Beiden hebben een mooie, nostalgische uitstraling met het draagcomfort van nu. Je kunt voor de kleding en schoenen direct terecht in de webshop van Meyba, maar ook steeds meer winkels in Nederland hebben het merk ontdekt.

shirts en zwembroeken

klassieke sneakers

meyba barcelona

dreamteam