Barcelona op een heel bijzondere manier in beeld gebracht

Tijdens het zoeken naar informatie over Barcelona voor een korte trip naar deze stad kwamen we deze video van Rob Whitworth tegen.

Hij maakte een zogenaamde hyperlapse met beelden van de beroemde stad. Hyperlapse is een zeer technische variant van de time-lapse. Deze techniek combineert het achter elkaar plakken van heel veel foto’s met dynamische bewegingen van de camera. Het grote verschil tussen hyperlapse en time-lapse zijn de grote afstanden die de camera overbrugt.

Reiskriebels

Hopelijk ben je niet afgehaakt vanwege al de technische termen. Wij raden mensen die meer willen weten over de technieken verder gaan zoeken op het internet, maar dat je vooral even naar de video kijkt. Je weet namelijk niet wat je ziet! Iedereen die wel eens in Barcelona is geweest krijgt nu acuut last van reiskriebels.

Tot slot nog wat indrukwekkende cijfers over deze video: er is 363 over gedaan om deze video te maken. 75 daarvan gingen op aan logistiek en reizen en 31 aan het scouten van de juiste locaties. Er zijn 26.014 foto’s gemaakt in RAW-formaat wat neerkomt op 817 GB aan data.