Indrukwekkende digitale kersenbloesem van teamLab

Forest of Resonating Lamps

Forest of Resonating Lamps – One Stroke, Cherry Blossoms is de titel van de nieuwste installatie van het Japanse collectief teamLab. Bezoekers kunnen genieten van een overweldigend digitaal eerbetoon aan de Japanse kersenbloesem.

teamLab weet op heel bijzondere wijze digitale technieken in te zetten om bezoekers van hun werk een unieke ervaring te geven. Forest of Resonating Lamps is een al eerder gebruikte installatie maar met nieuwe kleuren. Het roze verwijst dus naar de bloeiende kersenbomen waar ze in Japan zo dol op zijn. De installatie bestaat uit een kamer met spiegels die een oneindig effect geven, net als bij de Infinity Rooms van Yayoi Kusama. Aan het plafond hangen lampen van kostbaar Muranoglas.

Kasane no Irome

Sensoren in de kamer registreren de beweging van de aanwezige personen. Hierop zullen de lampen in real time reageren. De lamp vlak boven je zal oplichten, waarna het licht via de omringende lampen wegebt. Dit is een verwijzing naar de Japanse techniek Kasane no Irome (lagen van kleur) waarmee door behulp van meerdere transparante lagen zijde diepte-effecten werden gesuggereerd.

Het kersenbloesem-seizoen zelf duurt slechts een paar dagen, maar deze digitale versie is langer te bezoeken. Tot eind april kun je voor Forest of Resonating Lamps – One Stroke, Cherry Blossoms terecht in het Mori Building Digital Art Museum bij Aomi Station, Odaiba in Tokio. Daar zijn nog veel meer digitale installaties van teamLab te bewonderen. Een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan Tokio.

Forest of Resonating Lamps

Forest of Resonating Lamps