Digitale kunst van teamLab in klassiek Japanse tuin

teamLab: Digitized Kairakuen Garden
Foto’s: teamLab

Het Japanse kunstenaarscollectief teamLab heeft de laatste jaren digitale kunst naar een hoog niveau gebracht. Ook in 2021 gaan ze daarmee door. Zo zijn er plannen om een van de mooiste parken in Japan te verlichten.

Kairaku-en in Mito, Ibaraki staat bekend als een van de Nihon Sanmeien, de Drie Grote Tuinen van Japan. Deze Japanse tuin is vooral geliefd vanwege de Japanse abrikoos (Prunus mume, vaak ook pruim genoemd) die in februari en maart in bloei staat en dan een heerlijk zoete geur verspreidt. Precies in die periode komt teamLab langs in de tuin.

Projectie

Tijdens teamLab: Digitized Kairakuen Garden gaan ze de 3000 bloeiende bomen in de tuin ’s avonds op bijzondere wijze verlichten. Hierbij gaan ze met behulp van de nieuwste digitale technieken op zoek hoe kunst en natuur elkaar kunnen versterken zonder daarbij de bomen te beschadigen. Projecties en belichting zijn daarvoor de ideale middelen.

Vanwege het bloeiseizoen is de expositie slechts tijdelijk te bezoeken: van 13 februari tot en met 21 maart. Door teamLab te volgen op Instagram kun je van een afstand meekijken.

teamLab: Digitized Kairakuen Garden

teamLab: Digitized Kairakuen Garden

teamLab: Digitized Kairakuen Garden