Dineren in een interactief restaurant in Tokio

Het Japanse teamLab is gespecialiseerd in indrukwekkende projecties. Hun laatste project is een interactief restaurant in Tokio waar al je zintuigen geprikkeld worden.

Bij een goed diner gebruik je meer zintuigen dan je denkt. Je proeft niet alleen met je tong en je neus. Ook wat je ziet, hoort en voelt draagt bij aan de totaalervaring. teamLab speelt hierop in met een restaurant dat reageert op hetgeen dat op het bord ligt.

Het tijdelijk restaurant is eigenlijk niet meer dan een ruimte in het al bestaande restaurant SAGAYA Ginza. Dit is één van de beste plekken waar je Wagyu-rund kunt eten in Tokio. Wie geluk heeft, kan één van de 8 plaatsen reserveren die er per dag te krijgen zijn. Eenmaal binnen stap je in een interactieve ervaring die het proeven naar een hoger niveau tilt.

Interactie met een digitale vogel

Zowel de enorme tafel als de muren in het restaurant bestaan uit schermen waarop van alles geprojecteerd kan worden. Zodra er een bord op de tafel wordt gezet, reageert de omgeving. Dat kan een reactie op het gerecht zijn, maar ook op het bord zelf. Bijvoorbeeld een bord waarop een vogel staat afgebeeld, welke je weg ziet vliegen zodra het bord op tafel staat. Daarbij reageert de vogel ook op zijn omgeving. Het kan zijn dat het diertje in eerste instantie in de buurt van het bord blijft, maar door een beweging door één van de gasten schrikt om vervolgens weg te vliegen.

Het restaurant van teamLab is een groot succes in Tokio. Gelukkig blijft het nog zeker een paar maanden in bedrijf. Iedere maand verandert de kaart in een ander 12-gangen-menu. interactief restaurant in Tokio

interactief restaurant in Tokio

interactief restaurant in Tokio

interactief restaurant in Tokio

interactief restaurant in Tokio