Effio lanceert gestreepte klimaatsokken

Effio Warming Stripes Socks

Het Nederlandse sokkenhuis Effio wil bijdragen aan de bewustwording van klimaatverandering. Daarom lanceert het merk een serie gestreepte sokken, die in één oogopslag de opwarming van de aarde zichtbaar maken.

De serie kreeg de naam Warming Stripes Socks en is geïnspireerd op het werk van klimaatwetenschapper Ed Hawkins. Twee jaar geleden kwam de Brit op het idee om de gemiddelde temperatuur van alle jaren vanaf 1850 weer te geven met een kleurcode. Zo kon iedereen in een oogopslag zien hoe de temperatuur op aarde stijgt. Hij publiceerde de klimaatstreepjescodes op zijn website.

#ShowYourStripes

De Warming Stripes van Ed Hawkins zijn door Effio vertaald. De stijlvolle, gestreepte sokken laten in één oogopslag de temperatuurstijging op aarde zien. Er zijn twee blauwe-rode variaties: ‘Globe’ geeft de wereldwijde temperatuurvariaties weer en ‘Netherlands’ toont de temperatuurvariaties in Nederland.

Bij beide sokken staat ieder streepje voor 1 jaar, van het begin van de metingen tot nu. De kleur van het streepje geeft de gemiddelde temperatuur van dat jaar aan: blauw voor relatief koele jaren, rood voor relatief warme jaren. Zo verbeelden de Warming Stripes Socks het verhaal van klimaatverandering.

Daarnaast brengt Effio ook nog gestreepte sokken in andere kleurencombinaties. De kleurcodes van Ed Hawkins zijn gebruikt om vier nieuwe kleurcodes te ontwikkelen. Deze kleurcodes vertellen het verhaal over klimaatissues die er zijn naast de alarmerende temperatuurstijging ook zijn: grillige neerslagpatronen, slechter functionerend bodemleven, afname van de biodiversiteit en de toename van de CO2-uitstoot.

Over EFFIO

Effio is een Nederlands sokkenhuis dat sinds 2007 luxe herensokken (Made in Italy) ontwerpt en produceert. De nieuwe Warming Stripes Socks zijn online verkrijgbaar en via geselecteerd verkooppunten.

Uitgebreide informatie over het idee achter de Warming Stripes Socks vind je op www.effio.nl/warmingstripes

Effio Warming Stripes Socks
Warming Stripes Socks – Bodemleven
Effio Warming Stripes Socks
Warming Stripes Socks – Temperatuur
Effio Warming Stripes Socks
Warming Stripes Socks – Neerslag
Effio Warming Stripes Socks
Warming Stripes Socks – CO2 Uitstoot
Effio Warming Stripes Socks
Warming Stripes Socks – Biodiversiteit