Van treintijdbord tot uitwisbaar notitieboek

MOYU x VerdraaidGoed

Op zoek naar een leuk geschenk? Graag tippen we mooie en duurzame cadeaus! Wat dacht je van het Spoorblok, een uitwisbaar notitieboek gemaakt van oude treintijdborden en steenpapier?

Het is duurzame scale-up MOYU gelukt om in samenwerking met circulair ontwerpbureau VerdraaidGoed een product te bedenken dat helemaal is gemaakt van restafval. Samen hebben ze treintijdborden – dat zijn die knalgele borden op het station met de dienstregeling erop – omgetoverd tot uitwisbare notitieboeken in A5-formaat. De notitieboeken kunnen jarenlang mee.

Iedereen zou creatief met afval moeten zijn

Van de gele treintijdborden op stations die worden vervangen, kunnen mooie producten worden gemaakt. Dat blijkt wel als je het betreffende notitieblok ziet. Het past bij de huidige tijdsgeest, waar duurzaamheid, circulariteit en bewust ondernemen voorop (moeten) staan.

VerdraaidGoed geeft restmaterialen een tweede leven

VerdraaidGoed houdt zich al sinds 2010 bezig met het transformeren van restmateriaal tot praktische, alledaagse producten, zoals lampen, speelgoed, dienbladen, enzovoorts. Het bedrijf zich op het waardebehoud van materialen en het sluiten van kringlopen. Bovendien worden de producten in elkaar gezet bij sociale werkplaatsen, door mensen met een arbeidsbeperking.

MOYU maakt schrijfartikelen van steenpapier

MOYU zet zich in voor een wereld waar papierverspilling, single use paper en ontbossing voorgoed verleden tijd zijn. MOYU is gespecialiseerd in het maken van schrijfartikelen uit steenpapier. Dit papier bestaat voor 80% uit kalksteen dat overblijft als restafval tijdens het mijnproces. In plaats van het afval te lozen, wordt het als grondstof gebruikt om er producten van steenpapier van te maken. Het productieproces van steenpapier ten opzichte van pulppapier is vele malen duurzamer: 67% minder CO2-uitstoot en er zijn geen bomen en water voor nodig. Bovendien is het steenpapier van MOYU uitwisbaar en herschrijfbaar, zodat het zeer lang meegaat. Uiteindelijk kan ook steenpapier weer 100% gerecycled worden.

De krachten bundelen voor een mooi product

De twee ondernemingen zochten elkaar op en besloten hun krachten te bundelen. Het resultaat? Een uitwisbaar, steenpapieren notitieboek met een verdraaid goede kaft van gele treintijdborden. Het Spoorblok is verkrijgbaar voor € 29,95 via de website van MOYU.

MOYU x VerdraaidGoed

MOYU x VerdraaidGoed