Wie plaatste deze enorme penis op een berg?

houten penis

De Oostenrijkse berg Ötscher heeft sinds kort een zeer bijzondere mascotte. Bovenop de top van 1893 meter staat een gigantische penis van hout.

Voor berggids Marika Roth was het een bijzondere verrassing toen zijn bovenop de berg de enorme fallus zag staan. Ze kent de omgeving goed en had geen enkel vermoeden dat ze dit boven aan zou treffen. Met een post op haar Facebook liet ze aan de wereld zien dat de Ötscher een nieuwe mascotte heeft.

Massief hout

Niemand lijkt te weten hoe het houten kunstwerk op de berg terecht is gekomen. Het moet in ieder geval geen eenvoudige klus zijn geweest om het gevaarte omhoog te krijgen, want de penis is maar liefst 2 meter hoog en van massief hout. De marketing manager van de omgeving Ines Enöckl kan de stunt wel waarderen. Zij merkt dat de berg en zijn omgeving nu volop in het nieuws zijn en hoopt dat er in de toekomst toeristen het gebied gaan bezoeken om de penis met eigen ogen te zien.

Een slimme marketingstunt of een knap staaltje vriendelijk vandalisme? Het is de vraag of we ooit zullen weten wie hier achter zit.

houten penis

Foto’s: Marika Roth