Es Devlin bedenkt gebouw dat berichten projecteert

The Poem Pavilion

Voor de Expo 2020 Dubai heeft het Verenigd Koninkrijk ontwerper Es Devlin gevraagd om het Britse paviljoen te ontwerpen. Het resultaat is een spectaculair gebouw met een duidelijke boodschap.

Es Devlin is vooral beroemd vanwege de imposante decors voor liveshows van bijvoorbeeld Kanye West, U2 en Beyoncé. Ze denkt compleet anders dan haar collega’s en dat zorgt voor spektakel. Haar Poem Pavilion voor Expo 2020 sluit daar perfect bij aan.

Stephen Hawking

Het 20 meter hoge gebouw zal aan de buitenkant allerlei boodschappen tonen aan voorbijgangers. Het ontwerp staat voor de Britse expertise in kunstmatige intelligentie en onderzoek naar het heelal. Het idee voor het ontwerp komt van een van de laatste projecten waar wetenschapper Stephen Hawking aan werkte.

Zijn Break-through Message is een wereldwijd project waarin wetenschappers op zoek gaan naar hoe we gezamenlijk als planeet zouden moeten communiceren in het geval dat we een buitenaardse beschaving ontmoeten. Es Devlin wil in Dubai daar een tastbaar voorbeeld van geven.

The Poem Pavilion

The Poem Pavilion

The Poem Pavilion