Het werk van Escher op een fiets van Spoon Customs

fiets met een bijzonder design
Foto’s: Matt Ben Stone

Deze mooie fiets is het resultaat van een samenwerking tussen de M.C. Escher Stichting en fietsenbouwer Spoon Customs uit het Engelse Brighton. Op de stalen fiets zijn vlinders van kunstenaar M.C. Escher aangebracht.

Andy Carr, de oprichter van Spoon Customs, is al sinds hij studeerde aan de kunstacademie groot fan van het werk van Escher. Het is voor hem daarom een grote eer het werk van de kunstenaar te mogen aanbrengen op één van zijn fietsen. Carr koos voor vlinders, die heel mooi een overgang tussen zwart en wit creëren.

Black-light

Bij de zwarte fiets is alleen de voorvork wit en zijn de vlinders van Escher aan de voorkant te zien. De verf op de fiets reageert op UV-licht en toont pas alle details als er een black-light aanstaat. De fiets zal te zien zijn op de vakbeurs Bespoked in april in Bristol. Daarna is het de bedoeling dat deze naar Nederland komt om deel uit te maken van de collectie kunstwerken van Escher.

Er is ook een tweede exemplaar gemaakt waarbij er gebruik is gemaakt van reguliere lak in zwart en wit. Dat is de fiets die je hier op de foto’s ziet.

fiets met een bijzonder design

fiets met een bijzonder design

fiets met een bijzonder design