FRAME/WORK, een koffietafelboek van Union

koffietafelboek van Union

Op de fiets ontdek je soms dingen die je anders nooit was tegengekomen. Zo stapte Claire van de Graaf samen met fotograaf Jacob van Rozelaar op de fiets om interessante en creatieve mensen te ontmoeten.

In opdracht van fietsenmerk Union ging het tweetal langs 14 verschillende adressen waar het mooie verhalen en foto’s ophaalde. Deze zijn nu op prachtige wijze gebundeld in het boek FRAME/WORK dat bij uitgeverij Mendo is uitgebracht. In het boek kom je alles te weten over de drijfveren van jonge creatieve stadsbewoners en op welke plekken ze graag komen.

Wat dit boek zo fijn maakt, is dat de geïnterviewden allemaal een goed verhaal hebben en -nog belangrijker- zich met diverse vakgebieden bezighouden. Zo kun je je zowel verdiepen in het verhaal van bekenden als nieuwe ontdekkingen doen. Ik was bijvoorbeeld heel benieuwd naar de verhalen van Sebastiaan van Bokkel van Bobby’s Gin (mijn favoriete gin!) en Lydian Zoetman en Michel Ordeman van Jopenbier.

Koffie, kip en kreeft

Maar ik las ook vol interesse het verhaal achter white label coffee (terwijl ik geen koffie drink) en MaMa Kelly (terwijl ik vegetariër ben). Het maakt allemaal niets uit, want de verhalen zijn erg fijn geschreven en de foto’s maken het geheel helemaal af. Dit mag je met recht een echt koffietafelboek noemen, want bij mij thuis heb ik al meerdere gasten op bezoek gehad die heel geïnteresseerd begon te bladeren om vervolgens in stilte in een verhaal te duiken.

FRAME/WORK is nu overal te koop.