Explosie van kleuren bij een verlaten huis in New York

explosie van kleuren

New York bestaat niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers. Er zijn ook natuurgebieden waar het heel rustig kan zijn. Op een van de meest verlaten plekken van de stad heeft kunstenaar Katharina Grosse een kleurrijk statement gemaakt.

Tilden Beach is een deel van een schiereiland dat voor de kust bij Brooklyn ligt. Om er te komen vanuit de stad moet je door Queens en om JFK Airport heen. Veel New Yorkers noemen het strand van Tilden Beach een van de best bewaarde geheimen van de stad. Deze stad lijkt ook heel ver weg als je door de duinen achter het strand wandelt. Wat je daar wel ziet zijn een paar verlaten huizen uit een tijd dat Fort Tilden nog bestond. Deze militaire basis is nu opgeheven, maar veel oude gebouwen zijn er nog te vinden.

In de natuur

Dit is de plek waar kunstenaar Katharine Grosse het project Rockaway! heeft uitgevoerd. Ze voorzag een van de verlaten huizen, en ook de directe omgeving ervan, van dikke lagen rode witte verf. Het doel van de kunstenaar was het aanbrengen van een conflicterende kleur in het midden van de natuur. Het kunstwerk is uitgevoerd in opdracht van museum MoMA PS1. Mocht je voor 30 november 2016 in New York zijn en deze bijzondere plek willen bezoeken, kijk dan op de website van het museum. De entree is gratis, maar je kunt alleen op bepaalde tijden een bezoek brengen.

explosie van kleuren

explosie van kleuren

explosie van kleuren

explosie van kleuren

explosie van kleuren

explosie van kleuren

explosie van kleuren

Foto’s via Gothamist