Familieplezier in Canada: van natuur tot steden

Canada

Een van de mooiste landen om op familievakantie te gaan is Canada. De noorderburen van de Verenigde Staten zijn beroemd om hun mooie natuur, moderne steden en vriendelijkheid. Maar Canada is ook een heel groot land en een land waar twee talen gesproken worden. In dit artikel bespreken we een aantal musts als je naar Canada met kinderen gaat. We focussen zowel op de steden als op de natuurgebieden van Canada. Canada is zo groot dat je zeer waarschijnlijk een keuze zult moeten maken in welk deel van Canada je gaat bezoeken. Canada is het beste op te delen in West Canada, Oost Canada en Atlantisch Canada

West Canada

Op stedelijk niveau heb je in West Canada Vancouver als de meest bekende stad. Hier zul je waarschijnlijk landen als je dit deel van Canada bezoekt en het is een mooie stad om een paar dagen te bekijken terwijl jij en de kinderen de jetlag verwerken. Ga bijvoorbeeld naar de Vancouver Art Gallery of naar het Vancouver Aquarium. Waarschijnlijk zullen je kinderen ontzettend genieten van de 65.000 verschillende dieren die hier te vinden zijn. Ook ligt vlakbij Vancouver island. Dit is een fantastische plek om walvissen en orka’s te zien met een boottocht. Op het eiland zelf kun je beren spotten. In de zomer kun je er zwemmen en kajakken, hoogstwaarschijnlijk tussen de zeehonden.  Als je meer naar het binnenland gaat, dan vind je de Rocky Mountains en diverse prachtige nationale parken.

Oost Canada

Een van de meest beroemde aspecten van Canada zijn de Niagarawatervallen. Deze watervallen liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het is aan te raden om de watervallen te bezoeken als het niet hoogseizoen is, dan wordt het namelijk wel erg toeristisch. Ook heb je relatief dicht bij de watervallen de grootste metropool van Canada, Toronto naast het Ontariomeer. Als je wat meer charmante Franstalige steden wilt bezoeken, dan kun je beter kiezen voor Quebec City en Montreal. Ook hier is meer dan genoeg natuur om op zoek te gaan naar beren, bevers en bizons.

Atlantisch Canada

Dan is er ook nog Atlantisch Canada, dit is het uiterste oosten van Canada en ook verder naar het noorden dan Toronto. Dit is de echte wildernis en weinig families gaan hierheen maar als je echt avontuur wilt en de ongerepte natuur wilt ervaren dan is het wel mogelijk.  Je kunt hier op een boottocht walvissen en ijsbergen spotten.