Flat Eric keert terug in gelimiteerde oplage

Flat Eric

Het is alweer 20 jaar geleden dat we kennis mochten maken met Flat Eric. Deze coole gele pop dook in de zomer van 1999 plots op in een commercial van Levi’s waar hij in een auto headbangde op de muziek van Mr. Oizo.

Het nummer heette Flat Beat en werd mede door Flat Eric een enorme hit. Zowel op de radio als op de dansvloer. Later was Flat Eric ook te zien in het decor van de originele Britse versie van The Office. Daarna verdween hij langzaam van het toneel. Totdat recent SK Lam van AllRightsReserved op aanraden van kunstenaar KAWS besloot stil te staan bij de 20ste verjaardag van Flat Eric. Dit doet hij door het uitbrengen van een gelimiteerde set met daarin een mooie versie van Flat Eric en Flat Eric Junior. Samen zitten ze in een doos, die lijkt op een platenspeler.

Genummerd en gesigneerd

Er worden maar 2500 van deze sets gemaakt en elke Flat Eric is voorzien van een uniek nummer onder zijn voet. Dit is dus geen speelgoed, maar een collectors item voor verzamelaars. Naast het nummer op de voet krijgt de koper ook een gesigneerd certificaat. Dit alles verklaart de verkoopprijs van 159 euro. Wil je een set aanschaffen, dan moet je razendsnel surfen naar de online Flat Eric Shop.

De originele Flat Eric uit de reclame en videoclip is gemaakt door Janet Knechtel voor Jim Henson’s Creature Shop. Je zou hem dus verre familie van Elmo kunnen noemen. Zijn oorspronkelijke Franse naam is Stéphane, wat een verwijzing is naar de gelijknamige pop die door Mr. Oizo is bedacht. De naam Flat Eric komt van een idee om hem in één van de commercials te overrijden met een auto, wat uiteindelijk nooit is gebeurd.

Flat Eric

Flat Eric

Flat Eric

Flat Eric