De bamboe van Bamigo houdt je koel

De bamboe van Bamigo houdt je koel

Ondergoed, sokken en t-shirts zijn een belangrijk onderdeel van je garderobe. De buitenwereld zal er niet veel van zien, maar een goede basis heeft echt voordelen.

Enkele punten zijn hierbij essentieel: het moet goed zitten en het moet fris blijven. Bij Bamigo maken ze bamboe herenkleding die aan al deze eisen voldoet. Bamboe is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als grondstof voor kleding, maar het heeft een aantal heel fijne eigenschappen.

Bij Bamigo gebruiken ze vezels van de mosubamboe uit China. Deze plant heeft een aantal voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld katoen. Zo zijn de vezels van deze bamboe mooi glad en rond, waardoor de stof zacht is en minder kreukt. Ideaal dus voor kledingstukken als onderbroeken, sokken en shirts. Een andere goede eigenschap van bamboe is dat er microscopische kleine gaatjes in zitten. Hierdoor kan de stof heel makkelijk vocht afvoeren. De vezels zijn zelfs in staat om bacteriën af te breken. Daardoor zijn de items heel erg geschikt voor mannen die veel zweten of een gevoelige huid hebben.

Duurzaam

Ook mannen die om het milieu geven, kunnen beter voor de bamboe van Bamigo kiezen. De mosubamboe groeit razendsnel en heeft daarbij maar weinig water nodig. Ook gebruiken de telers geen pesticiden. Bamboe is dus ook een duurzame keuze. Dat geeft op zijn beurt ook weer een goed gevoel als je deze kleding draagt.

Natuurlijk is het aanbod minstens zo belangrijk als draagcomfort en duurzaamheid. Bij Bamigo richten ze zich alleen op mannen en alleen op onderkleding. Daardoor kunnen ze focussen op waar ze goed in zijn en bovendien de prijs laag houden, doordat de voorraden beheersbaar zijn. De bekendste items zijn natuurlijk de onderbroeken. Bij Bamigo hebben ze drie modellen: twee verschillende boxers en een klassieke slip. Elk model is in verschillende populaire kleuren te koop en is verkrijgbaar in maten van S tot en met 3XL. Voor elke man is er dus iets te vinden bij Bamigo.

Keuze

Bij de t-shirts is het aanbod vergelijkbaar: klassieke modellen in klassieke kleuren. Dit zijn items die in elke garderobe passen. Er zijn shirts met lange of korte mouwen en met een ronde of een v-hals. Ook zijn er singlets verkrijgbaar. Ook hier kun je weer kiezen uit voor de hand liggende kleuren en lekker veel maten. Bovendien is er onderscheid tussen slim fit en loose fit.

Als je dan toch bezig ben met het aanschaffen van praktische basics, dan kun je bij Bamigo ook terecht voor sokken. Bamboe doet ook wonderen aan je voeten. Deze sokken zijn zacht, fris, antibacterieel, sneldrogend en milieuvriendelijk. Er is een klassiek model en een zogenaamde sneakersok.