De Heng Balance Lamp heeft een bijzondere schakelaar

lamp met bijzonder schakelaar

Een normale lamp heeft meestal een schakelaar die halverwege het snoer zit. Soms is dat best een onhandige plek. De Heng Balance Lamp heeft een geheel andere manier om aan en uit te zetten. Dat is niet alleen handig, maar ook heel mooi.

De lamp is ontworpen door de Chinese designer Li Zan Wen. Hij zocht naar een nieuwe manier om een lamp aan en uit te zetten. Dit moest vooral een mooie en handige oplossing worden. Het resultaat is verwerkt in de Heng Balance Lamp. In het midden van de lamp zie je twee draden met een houten bolletje. Deze kun je naar elkaar toetrekken en dan gaat de lamp aan. Doordat er magneten in de bollen zitten, blijven ze zweven. Dit maakt deze lamp zeer bijzonder.

Award

De Heng Balance Lamp is uitgevoerd in mooi blank hout en is verkrijgbaar in in een ronde, vierkante en ovale versie. In de rand van de lamp zit het licht verwerkt, zodat dit mooi schijnt naar alle kanten. Het ontwerp van deze mooie lamp heeft, zeer terecht, al een Red Dot Design Award gewonnen. Samen met Allocacoc DesignNest probeert Li Zan Hem de HENG gefinancierd te krijgen het wereldwijd op de markt te brengen.  Via Kickstarter kun je een exemplaar voor jezelf reserveren. De prijs is via Kickstarter maar €42 voor een lamp.

lamp met bijzonder schakelaar

lamp met bijzonder schakelaar