Prachtige tafels van Table du Sud en Art in Return

Table du Sud x Art in Return

Onlangs hebben meubelmaker Table du Sud en kunstinitiatief Art in Return de handen ineengeslagen. Gezamenlijk hebben ze een prachtige serie tafels gemaakt. Vakmanschap, design en duurzaamheid stonden hierbij voorop.

Bij Table du Sud hechten ze veel waarde aan kwaliteit, design, maatwerk en gebruiksvriendelijkheid. Ook zetten ze vol in op duurzaamheid. Art in Return deelt dezelfde kernwaarden als Table du Sud en daardoor ontstond er een perfecte samenwerking. Het resultaat is een bijzondere serie tafels gemaakt van restproducten.

Restvormen opnieuw gebruiken

Het concept van Art in Return is geboren met de gedachte ‘I create to live with a full heart and not a full pocket‘. Zoals de naam al aangeeft, kunnen kunstwerken geruild worden tegen bijna alles wat inspirerend, mooi of leuk is in het leven. Toen interieurmerk Table du Sud met een speciaal verzoek voorbijkwam was er meteen een match. Uitgangspunt werd het ontwerpen van een tafel met de vormen van de kunstwerken van Art in Return in gedachten.

Art in Return: “Tijdens de introductie in de werkplaats van Table du Sud in Heeze zag ik de restvormen van een ovale tafel, precies zoals de vormen uit mijn artworks. En wat is er duurzamer om de restvormen opnieuw te gebruiken in het ontwerp van de tafel”.

Stijlvolle eet- en salontafels

De Table du Sud x Art in Return-serie bestaat uit een eet- en salontafel met ronde vormen en bijzondere tafelpoten die matchen met het speciale kunstwerk dat in ‘return’ is gemaakt. Daarnaast is er een ‘return’ voor het milieu door het gebruik van restmaterialen. Daarnaast is besloten bij elke drie verkochte tafels een boom terug te planten, met het oog op het behoud van een duurzaam milieu.

Table du Sud: “Doordat Art in Return ook staat voor vakmanschap en design is er een heel mooie serie tijdloze designtafels uit voortgekomen. Daarnaast denken we beiden na over duurzame oplossingen waarbij we restproducten hergebruiken, kwalitatieve materialen gebruiken en het custom made aanbieden, waardoor er geen overstock ontstaat.”

De serie tafels wordt geleverd in de twee kleuren: Deep Black en Ultra Matte lak. De tafels zijn gemaakt van Frans eikenhout, verkrijgbaar in verschillende opties, zodat de tafel precies aan persoonlijke wensen kan worden afgestemd.

Over Table du Sud

Table du Sud is voornamelijk bekend vanwege de tafels die op maat worden gemaakt in de eigen werkplaats in Heeze. Dit wordt gedaan door ambachtslieden met echte passie voor het vak. Deze werkplaats wordt ook wel ‘Het kloppende hart van Table du Sud’ genoemd en is opgericht door twee jonge broers die het avontuur startten met een bartafel in de schuur van hun ouders. Binnen zeven jaar is het Table du Sud uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met meer dan 100 werknemers. Ook biedt het merk een groot aanvullend assortiment meubels.

Duurzaamheid is een zeer belangrijke pijler voor Table du Sud. Zo koopt het bedrijf alleen in bij partijen met de juiste duurzaamheidskenmerken en werkt het samen met samen met Trees for All, een stichting die CO2 compenseert en nieuwe bomen plant. Door de plaatsing van 1.800 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor wordt de energie voor de bedrijfsvoering duurzaam verkregen.

Table du Sud x Art in Return

Table du Sud x Art in Return

Table du Sud x Art in Return

Table du Sud x Art in Return

Table du Sud x Art in Return

Table du Sud x Art in Return