Gebroken meubels van Snarkitecture en Pentatonic

gebroken meubels

Meubelfabrikant Pentatonic heeft als missie een moderne draai te geven aan klassieke meubels en tevens een maatschappelijke boodschap aan het ontwerp mee te geven. In samenwerking met ontwerpstudio Snarkitecture van kunstenaar Daniel Arsham zijn ze daarin zeker geslaagd.

De serie Fractured bestaat uit een bank en een tafel waar bij beide meubels een barst door het midden loopt. Eigenlijk zijn het dus twee stoelen en twee tafels. Het ontwerp sluit goed aan bij de serie Future Relic van Daniel Arsham waarbij hij hedendaagse voorwerpen eruit laat zien als fossielen uit een verre toekomst.

Brute natuurkracht

Ook deze meubels lijken versteend en ergens in de tijd gebarsten door een brute natuurkracht. Voor Pentatonic is dit een mooie manier om mensen te wijzen op de wegwerpcultuur en de wijze waarop wij ons te makkelijk ontdoen van versleten gebruiksgoederen. Fractured is te koop via de website van Pentatonic. De bank kost €2.250,- en de tafel €2.850,-. Er is bij de productie zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen.

gebroken meubels

gebroken meubels

gebroken meubels

gebroken meubels

gebroken meubels

gebroken meubels