IKEA en Tom Dixon vinden de sofa opnieuw uit

Voor een tweede keer werkt IKEA samen met ontwerper Tom Dixon aan een collectie. Ditmaal staat de sofa centraal. De collectie DELAKTIG is een modulair systeem om je eigen favoriete bank samen te stellen.

Door de slimme aanpassingen kan zo’n bank altijd deel uitmaken van je interieur. Ook na een verhuizing of een verandering van je gezinssituatie. Met een paar kleine ingrepen verander je de sofa, zodat deze weer helemaal aan jouw eisen en wensen voldoet.

Voor elke gelegenheid

Ook is DELAKTIG aan te passen aan verschillende omstandigheden in huis. Bijvoorbeeld als je zit te blokken voor een lastig examen of je ontvangt je nieuwe liefde voor het eerst thuis. Heel simpel maak je de perfecte sofa voor de gelegenheid.

Door het gebruik van aluminium zijn de banken licht van gewicht, maar toch erg stevig. Voor de rest was bij het ontwerp belangrijk dat de prijs-kwaliteit-verhouding voldoet aan de standaard van IKEA, zonder concessies te doen aan het design. Voor een ontwerper als Tom Dixon was dat laatste een zeer interessante uitdaging. Daarnaast is hij erg te spreken over het feit dat de gebruiker het design naar eigen smaak aan kan passen.

DELAKTIG is vanaf februari te koop bij IKEA.

de sofa vernieuwd

de sofa vernieuwd

de sofa vernieuwd

de sofa vernieuwd

de sofa vernieuwd