Genieten van de feestdagen met WMF

WMF
Profi Plus Contact Grill Perfection

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat er weer gezellig gegeten en gedronken gaat worden met vrienden en familie. WMF heeft een uitgebreide collectie keukenproducten waarmee je deze culinaire samenkomst nog professioneler en feestelijker maakt.

Van de voorbereiding tot het samen genieten aan tafel: het Duitse merk WMF biedt al jaren kwalitatief hoogwaardige, functionele en prachtig vormgegeven producten die zorgen voor een heuse culinaire ervaring. Je kunt ermee aan de slag als een echte expert, en dat gewoon in je eigen keuken! Hoe leuk is het om tijdens de feestdagen het bezoek te verrassen met allerlei bijzondere gerechten?

Aan de slag als een professional

Voor de voorbereiding laat WMF je kiezen uit vlijmscherpe messen en handige keukengadgets als gardes, raspen, broodplanken en soeplepels. Voor het bereiden van het eten zelf is er keuze uit een uitgebreid assortiment aan kookpannen, bakpannen, stoompannen, snelkookpannen. Of keukenapparatuur als koffiemachines, melkopschuimers, broodroosters en waterkokers. Daarna is het tijd voor het opdienen van het eten en maak je de tafel extra feestelijk met de mooie besteksets, wijnkoelers en waterkaraffen.

Extra feestelijk aan tafel

Daarnaast heeft WMF apparaten in de collectie die we helemaal associëren met kerst en andere feestdagen, zoals een tafelgrill, gourmetset (3 in 1), raclette en fonduepan. Gezellig met z’n allen rond de tafel zitten en tegelijkertijd bakken en braden. Want wat is er fijner dan samen te kunnen genieten van de lekkerste culinaire creaties?

Tot slot is er ook een prachtige contactgrill in het assortiment en wij hadden het geluk dat we dit apparaat de afgelopen tijd mochten ervaren.

De WMF-contactgrill getest

Bij het leveren van de contactgrill valt allereerst de grootte op. We hadden niet verwacht dat het apparaat zo groot en zwaar zou zijn. Maar dan heb je ook wat! De grill oogt namelijk bijzonder professioneel. Alsof het bedoeld is voor een café of restaurant. Het apparaat heeft een overzichtelijk bedieningspaneel, uitneembare grillplaten en een handige vetopvangschaal. Er is keuze uit meerdere programma’s voor zowel vis, kip, worst, burgers, steak en panini’s. Daarnaast heb je nog een handmatige stand en een knop om mee te ontdooien. Verder kun je binnen bepaalde programma’s ook nog kiezen voor de tijdsduur aan de hand van de bekende termen ‘rare’, ‘medium’ of ‘done’. Heel handig.

Grillen als vega(n)

Nu eten wij geen vlees en vis, maar dat wil niet zeggen dat we niet hebben genoten van deze contactgrill. Zo bereidden we er allerlei vegaburgers mee. Het is even zoeken, want sommige vegaburgers zijn wat droger, maar het is ons steeds gelukt om alles perfect te kunnen grillen. Ook gebruikten we vaak de stand ‘manual’ om verschillende soorten groenten te garen. In de gebruiksaanwijzing staat in het kader hiervan trouwens ook een leuk recept: groentetorentjes met courgettes, tomaten, basilicum en fetakaas.

Ook vermelden we nog graag dat het apparaat ideaal is voor broodjes. Zo kun je bijvoorbeeld een ciabatta maken met pesto, mozzarello en tomaten. Of wat dacht je van een broodje met humus en gegrilde groenten? Of eentje met gesmolten geitenkaas, walnoten, honing en verse tijm? En natuurlijk hebben we ook gewoon tosti’s met deze contactgrill gemaakt. Ons favoriete comfortfood.

Conclusie

We zijn erg blij met dit product van WMF. Ondanks het professionele voorkomen, wat wel eens wil afschrikken, is deze contactgrill erg makkelijk in gebruik. De bediening is duidelijk en doordat je de grillplaten en het vetopvangbakje eruit kunt halen is alles makkelijk schoon te maken. Wel even wachten daarmee totdat alles is afgekoeld, want de grill wordt echt heel heet.

Al met al vinden we het apparaat dus echt een toevoeging aan onze keukenapparatuur en voorlopig zijn we zeker nog niet klaar met het verzinnen en uitproberen van recepten. Wat een luxe!

WMF
Profi Plus Contact Grill Perfection
WMF
Lumero 3-in-1 Gourmet Station
WMF
Set 66 CORVO Cromargan protect®
WMF
High casserole 24cm with lid
WMF
Ambient Champagne & wine cooler