Verrijk je tuin met een leuke schommel

schommel

Je weet het als geen ander. De tuin is het verlengstuk van je woning. Dit bekent dat ‘ie net zo gezellig moet aanvoelen als de rest van jouw interieur. Met slechts een paar kleine investeringen kun je gelukkig al een wereld van verschil maken. Een erg goed voorbeeld hiervan is het installeren van een schommel. Ideaal als bijvoorbeeld een overkapping hebt gebouwd en de constructie uit solide hout bestaat. We geven je in dit artikel een aantal erg handige tips die je meteen toe kunt passen bij jou in de tuin. Laat het decoreren dus maar beginnen!

Een schommel is leuk en uitnodigend om op te zitten

Eén van de voornaamste redenen waarom woningbezitters kiezen voor een schommel in de tuin, is de sfeer ervan. Het is namelijk meteen erg uitnodigen om op te gaan zitten. Ideaal om bijvoorbeeld die ene fijne loungeplek verder mee te verrijken. Maar er bestaan natuurlijk ook tal van schommels voor kids. Lekker om op te ravotten en om bijvoorbeeld een speeltoestel in de tuin mee uit te breiden. Voor iedere stijl tuin is er wel een geschikte schommel te vinden op het internet.

Een speels effect bij jou in de tuin

Een schommel tuin zorgt natuurlijk voor een erg speels effect. Kies je voor het laten monteren van een schommel voor de kids? Dan zijn er verschillende modellen van hout waar je uit kunt kiezen. Maar je hebt ook de keuze uit een stevig zitje met een hoge rug van kunststof. Deze modellen zijn bijzonder geschikt voor de allerkleinsten onder ons die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Ook zijn deze schommels voorzien van een veilige sluiting. Hierdoor creëer je dus een erg veilige situatie en kun met een gerust hart je kindje in de schommel zetten.

Maak het hoekje helemaal compleet met een bijpassend schutting

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een nieuwe schommel, dan is het ook een goed idee om meteen naar het totaalplaatje van de tuin te kijken. Misschien is de schutting hoognodig aan vervanging toe. Je maakt de inrichting helemaal compleet door te kiezen voor een wilgentenen schutting. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en je haalt de tropische sferen naar je eigen achtertuin. Neem daarom eens een keer een kijkje online en ontdek de afmetingen die er beschikbaar zijn. Je gaat vast en zeker een geweldig design vinden om jouw tuin een nieuwe uitstraling te geven.