Regenwater voedt de grootste indoor waterval ter wereld

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport in Singapore is geen vervelende plek om te moeten wachten. Je kunt er zelfs (overdekt) de natuur in. Met een enorme waterval als grootste trekpleister.

Onder leiding van Safdie Architects is er een vijf verdiepingen hoge kas gebouwd waarin veel ruimte is voor zonlicht, natuurlijk groen en meerdere watervallen. Het opvallende gebouw is de verbinding tussen Terminal 1 en de overstapmogelijkheden naar het lokale vervoer.

Klimparcours

Precies in het midden vind je de Rain Vortex, een 40 meter hoge waterval. Al het water dat naar beneden stroomt, is opgevangen regenwater. Speciale pompen zorgen dat er elke minuut bijna 40.000 liter rondgaat in het systeem. Dat zijn indrukwekkende cijfers. In de omringende tuin, die de naam Shiseido Forest Valley heeft gekregen, zijn nog meerdere kleinere watervallen te vinden, maar ook een klimparcours van netten.

De titel van hoogste indoor waterval kan de Rain Vortex maar voor korte tijd dragen, want in China is men al bezig met een waterval van 50 meter die in 2020 in gebruik moet zijn.

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport

Foto’s: Jewel Changi Airport