Opvallende street art van Millo

Coração cheio
Coração cheio – Lagoinha, São Paulo, Brazilië. Foto: Thiago Santos Martins. Alle afbeeldingen © Millo

Onder de naam Millo brengt de Italiaanse kunstenaar Francesco Camillo Giorgino zijn opvallende street art naar grote muren wereldwijd. Bijzonder aan zijn werk zijn de dromerige thema’s vol symboliek en de verschillende technieken.

Heb je ooit een werk van Millo in het echt mogen aanschouwen, zoals bijvoorbeeld op een van de muren van het Medisch Centrum Leeuwarden, dan herken je een volgend werk uit duizenden. Een mural van Millo bestaat namelijk altijd uit een vast aantal elementen, maar is desondanks toch steeds weer verrassend.

Vaak zijn de onderwerpen gebaseerd op verhalen die Millo ergens heeft opgepikt. Dat kan iets zijn dat hij op de radio heeft gehoord of ooit in een boek heeft gelezen. Vervolgens kijkt hij of dat specifieke verhaal past bij de omgeving waar het kunstwerk zal verschijnen. Is er bij de kunstenaar in het hoofd een match, dan gaat hij aan de slag.

Zoals gezegd zijn er op zo’n muurschildering van Millo altijd een aantal vaste elementen te zien. De achtergrond is een stad met hoge flatgebouwen, waar opvallend veel vliegtuigen boven te zien zijn. Centraal is een (soms twee) dromerig figuur in gekleurde kleding. In een aantal gevallen doet deze figuur iets ongewoons, maar het kan ook juist iets alledaags zijn. Daaromheen is van alles te zien. Door bepaalde elementen kleur te geven weet Millo deze heel mooi uit te lichten.

Wat je nu precies ziet, is niet helemaal duidelijk, maar dat maakt niet uit. Iedereen zal er voor zichzelf iets anders uithalen. Dat kunnen natuurlijk ook verhalen zijn uit een boek dat je ooit gelezen hebt, maar ook herinneringen uit je kindertijd. Wil je verder wegdromen bij het werk van Millo dan moet je hem zeker gaan volgen op Instagram.

When We Thought We Could Fly
When We Thought We Could Fly – Pristina, Kosovo
The Sound of the Waves
The Sound of the Waves – Sant’Antioco, Italië
Soltar Papagaio
Soltar Papagaio – Itabira, Brazilië
Blooming Again
Blooming Again – Mostar, Bosnië en Herzegovina
Lymph
Lymph – Monticello Amiata, Italië
An Open Door
An Open Door – Le Barcarès, Frankrijk
Essential
Essential – Amman, Jordanië. Foto: Mirella Moschella
A Moment
A Moment, Leeuwarden