Vjèze Fur brengt zijn Ballo’s naar Crisp

Vjèze Fur brengt zijn Ballo's naar Crisp

Minder vlees eten begint steeds makkelijker te worden. Het aanbod is tegenwoordig enorm. Alleen zijn niet alle keuzes even gezond. Zeker als je liever geen al te bewerkt voedsel wil eten. Gelukkig schiet De Nieuwe Keuken te hulp met hun heerlijke Ballo’s.

De Nieuwe Keuken is het plantaardige foodmerk van onder andere Freddy Tratlehner (die je wellicht kent als Vjèze Fur uit De Jeugd van Tegenwoordig). Vorig jaar maakten we al kennis met de smaakvolle Lekker Fred’s Pulled Paddo’s en nu zijn er de fantastische Ballo’s. Deze Ballo’s komen in drie heerlijke smaken: Smokey-Classic, Ras El Hanout en Pastinaak-Massala.

Het grote verschil tussen de meeste plantaardige balletjes die er te koop zijn en de Ballo’s van De Nieuwe Keuken is dat de Ballo’s bijna drie keer zoveel groenten bevatten als de meeste groenteballetjes. Lekker gezond dus. En ook nog eens veelzijdig. Wij proefden de Ballo’s in combinatie met een old school boerenkoolstamppot en bij de spaghetti met tomatensaus. Tot slot probeerden we de Ballo’s ook als snack met daarbij een flinke lepel van Freddy’s homemade Mayomenaise.

We moeten zeggen: de Ballo’s smaken erg goed, beter dan de concurrentie. Je proeft echt de gebruikte groentes en kruiden en de Ballo’s blijven hierdoor het smakelijk middelpunt van de maaltijd. In ons testpanel thuis zitten ook twee kieskeurige pubers en ook zij hebben gesmuld. De Ballo’s hebben een fijne textuur en zijn makkelijk te bereiden. En daarnaast ze zijn dus ook nog eens gezonder!

Vjeze Fur, medeoprichter van De Nieuwe Keuken: “de meeste van dit soort balletjes bevatten maar iets van 20 tot 30% groenten. Dat moet toch gewoon veel beter? Wij hebben daarom drie soorten Ballo’s gemaakt, die bijna drie keer zoveel groenten bevatten als de meeste groenteballetjes. Dat is lekker voor je. En omdat we er geen conserveringstroep in willen stoppen, is het een diepvriesproduct. HIerdoor zijn ze langer houdbaar en hebben we minder waste.”

De nieuwe Ballo’s zijn voor de prijs van €3,99 (10 stuks – 180 gram) exclusief bij Crisp verkrijgbaar in drie smaken, die aansluiten op het seizoen:
Lekker Fred Ballo’s – Smokey-Classic: gemaakt van extreem veel groenten (koolrabi, champignon & ui) met gerookte kruiden. Deze ballo’s zijn het hele jaar verkrijgbaar en spelen met gemak de hoofdrol in je pasta, op een broodje of als onderdeel van je AVG’tje.
Lekker Fred Ballo’s – Ras El Hanout: gemaakt van extreem veel groenten (wortel, champignon & ui) met heerlijke ras el hanout-kruiden. Verkrijgbaar in de herfst / winter als de dagen korter zijn en je behoefte hebt aan warmte. Heerlijk in bijvoorbeeld in een stamppot maar ook met couscous of op een broodje.
Lekker Fred Ballo’s – Pastinaak-Massala: gemaakt van extreem veel groenten (pastinaak, champignon & ui) in een massala=kruiding. Verkrijgbaar in de herfst/winter als de dagen korter zijn en je zin hebt in warmte. Deze ballo’s zijn heerlijk bij bijvoorbeeld rijst met pindasaus, of op een broodje maar spelen ook makkelijk een mooie rol als onderdeel van je AVG’tje.

Vjèze Fur brengt zijn Ballo's naar Crisp
De Ballo’s zijn ook heerlijk met Fred’s zelfgemaakte Mayomenaise
Vjèze Fur brengt zijn Ballo's naar Crisp
pastinaak massala
Vjèze Fur brengt zijn Ballo's naar Crisp
Ras el hanout
Vjèze Fur brengt zijn Ballo's naar Crisp
smokey classic