JR speelt met treinen en gezichten

Mind The Gap van kunstenaar JR

Fotograaf en kunstenaar JR staat bekend om zijn prachtige portretten in zwart-wit, die hij op opvallende wijze deelt in de openbare ruimte. Zijn nieuwste project heet Mind The Gap. Hierbij maakt hij gebruik van foto’s en speelgoedtreinen.

Château La Coste is een wijngaard in het zuiden van Frankrijk waar ook kunst te bewonderen is. Een bijzondere plek om ooit eens te bezoeken. Er zijn paviljoens van beroemde architecten als Tadao Ando, Frank Gehry, Jean Nouvel en Renzo Piano.

Modeltreinbanen

In het paviljoen van Piano mocht JR een installatie aanbrengen. Hij bouwde iets dat fascineert en aanzet tot nadenken. Het werk Mind The Gap bestaat uit een rijen van cirkelvormige treinbanen die aan het plafond hangen. Op de treinrails rijden treinen in verschillende snelheden.

Op de 700 rijdende wagons heeft JR delen van portretten aangebracht: ogen, neuzen en monden. Wie de tijd neemt om rustig naar de installatie ziet steeds gezichten verschijnen. Dit prachtige wek is tot eind februari 2018 te bekijken in Château La Coste.

Mind The Gap van kunstenaar JR

Mind The Gap van kunstenaar JR

Mind The Gap van kunstenaar JR

Mind The Gap van kunstenaar JR