Weltevree brengt Sticklight van Thor ter Kulve uit

Weltevree - Sticklight - Thor ter Kulve

Weltevree heeft onlangs een nieuwe lamp gelanceerd: de Sticklight van prijswinnend ontwerper Thor ter Kulve. De Sticklight is een hedendaagse interpretatie van de klassieke fakkel en is geïnspireerd door de wens van Thor om de wereld avontuurlijker en speelser te maken.

De Sticklight geeft vorm aan het idee dat licht meer doet dan enkel verlichten. Met deze opvallende lamp van Weltevree claim je een plek in de wereld. Waar je ook bent, als je de Sticklight in de grond steekt, is die plek in het weidse buiten even van jou. Met de pin aan de onderkant prik je ‘m stevig in de grond. Zo, die staat.

Al sinds het begin der tijden betekent licht beschaving, veiligheid en is het een manier om onze aanwezigheid aan te geven. ‘Dit claimen van een plek is een soort oerinstinct, iets wat mensen altijd hebben gedaan. Vroeger tekenden we beren op een rotswand, later lieten we onze stempel achter door middel van licht,’ aldus de ontwerper.

Maak je omgeving bijzonder

Veel inspiratie van Thor ter Kulve komt voort uit zijn eigen zoektocht naar manieren om de wereld een beetje bijzonderder te maken. ‘Als ik naar mijn omgeving kijk, denk ik vaak: wat als ik deze plek nog spannender, nog fantastischer kan maken? Veelal is het antwoord op deze vraag een product waarbij de gebruiker een relatie aangaat met de omgeving. Zo ook met de Sticklight, die geeft je een soort identiteit doordat je zelf bepaalt hoe je ‘m gebruikt. Waar neem je ‘m mee naartoe? Ga je iets ontdekken? Een avontuur beleven? Zo ga je als gebruiker een relatie aan met je omgeving. En dat is mijn ultieme doel. Ik wil mensen op eenvoudige wijze verbijsterd laten zijn van de omgeving waarin we leven door te kijken naar wat zich direct voor hun neus bevindt.’

Buiten en binnen verbinden

Door het draagbare en minimalistische ontwerp vervaagt de Sticklight de grenzen tussen binnen en buiten. Met de juiste verlichting kan een buitenruimte aanvoelen als binnen: dezelfde knusse, warme sfeer. Maar je kunt de Sticklight ook naar binnen halen. Met de los verkrijgbare wand- en voethouder kun je binnenshuis een eigen plek creëren. Bijvoorbeeld als nachtlamp naast het bed of als bureaulamp in de studeerkamer. Met de drie lichtstanden, variërend van functioneel licht tot sfeerlicht, bepaal je vervolgens zelf de sfeer.

De Sticklight is gemaakt van gepoedercoat aluminium en is verkrijgbaar in Bottle Green en Oxide Red. Shop de Sticklight via de webshop van Weltevree of via geselecteerde dealers. De prijs is €119,00.

Weltevree - Sticklight - Thor ter Kulve

Weltevree - Sticklight - Thor ter Kulve

Weltevree - Sticklight - Thor ter Kulve

Weltevree - Sticklight - Thor ter Kulve