Hoe fleur je je tuin op?

tuin

De lente staat nog niet voor de deur, maar dat betekent niet dat we ons niet voor kunnen bereiden. Als de zon loodrecht op de evenaar staat begint de lente en vaak is de astronomische lente een dag eerder.  Een goede opfrisbeurt is na de winter altijd nodig en daarbij kunnen nieuwe planten geplaatst worden of je kunt nieuwe accessoires uitzoeken. Een eerste aanrader hierbij is om te kijken naar duurzame tuinsets. In dit artikel krijg je nog meer tips om je tuin helemaal zomerklaar te maken voor 2024, op een hippe en moderne manier.

Tuinaccessoires voor lente en zomer van 2024

Tuinaccessoires heb je in alle vormen en maten. Van hele sets tuinmeubels tot gaslampen en van parasols tot dienbladen. Voor ieder budget is er een keuze om je tuin aan te pakken en op te fleuren. Een aantal tips voor accessoires krijg je nu.  De eerste, vrij bijzondere tip is een vloerkleed. Met name met de gaande trend in de aanleg van vlonders en overkappingen maakt het deze mooie ruimtes en plekken een stuk aangenamer om te zitten. Je voorkomt hiermee dat je je blote voeten brandt aan gloeiend hete houten of betonnen vloeren. Verlichting is de tweede, budgetvriendelijke aanrader. Ook hier is de keuze weer enorm! Je kunt hierbij kiezen uit verlichting of zelfs nieuwe hippe houthaarden voor buiten. Lantaarns zijn altijd erg sfeervol en daarin heb je vaak een lage instap, onder een budget voor onder de €100,-. Mocht dat op dit moment nog te duur uitvallen, zijn LED-lichten een aanrader in deze dure tijden van energie.

Duurzaam

Aangezien 2023 en vast ook in 2024 het toverwoord ‘duurzaamheid’ is, raden wij aan om ook eens verder te kijken naar een duurzame oplossing voor in de tuin. Een tuinset van bamboe is uiterst duurzaam. De plant groeit namelijk veel sneller dan andere planten en er zijn geen pesticiden nodig om insecten en virussen te bestrijden. Daarnaast heeft bamboe een natuurlijke resistentie tegen plagen en schimmels. Verder produceert bamboe een stuk meer CO2 dan andere bomen en planten. Daarnaast kun je ook kunstgras kopen. Deze grasmatten gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze tevens ook geen water te geven. Conclusie? Het is een duurzaam alternatief voor echt gras!

Tuintafel

Een andere trend die steeds vaker te spotten is, is de op maat gemaakte tuintafel. Naar jouw voorkeur helemaal aangepast is natuurlijk een droom die voorheen niet te betalen was. Naast grootte is er ook vaak een ruime keuze in de afwerking, kleur en het onderstel. Helemaal op smaak gemaakt dus! Google hier vooral even naar om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn. Veel van deze producenten van op maat gemaakte meubels voor interieur en exterieur bevinden zich gewoon in Nederland en hebben dus geen tussenpersoon. Dit bespaart een hoop geld op het logistieke proces en salaris. Hoe ga jij je tuin aanpakken?