Hoe richt jij je keuken in anno 2023: vijf stijlen!

industriele keuken

De keuken, een plek waar we steeds vaker samenkomen. Met een lekkere bak koffie bespreken we hier de laatste nieuwtjes met familie en vrienden. Een goed ingerichte keuken is dan ook van uiterst belang. Naast dat het er gezellig uit ziet, moet het ook functioneel en uitnodigend zijn. Met deze “keuken-evolutie” komen allerlei trends: denk aan een landelijke, moderne, of industriële keuken. Vooral een minimalistisch design zie je vaak terug in de keukens van nu. Benieuwd naar dé keukentrends van 2023? Lees dan snel verder!

Landelijke keuken

Een stijl die weer helemaal terug is, is de landelijke keuken. Ga je een keuken kopen in deze stijl, dan draait het vooral om een gezellige en knusse uitstraling. Je ziet hier veel natuurlijke kleuren en materialen terugkomen. De keukenkasten en andere decoratieve elementen zijn vaak van hout. Voor het keukenblad gebruik je steen wat zorgt voor een robuuste uitstraling. Keukengerei zoals pollepels, pannen en kopjes hoef je daarnaast ook niet op te bergen. Deze hang je op aan haakjes of zet je neer op planken.

Japandi keuken

Van de term ‘Japandi’ heb je misschien nog niet gehoord, maar het is dé interieurtrend van de afgelopen jaren. Ook in de keuken zie je deze samenkomst van culturen terug. ‘Japandi’ is een mix van Japans en Scandinavisch. Een keuken in deze stijl kenmerkt zich aan een minimalistisch design. Waar je in een Scandi-keuken dan vooral wit, beige en grijs ziet, zijn de kleuren in een Japandi-keuken juist warmer. De Japanse invloeden zorgen voor een rustig Scandinavisch design met natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. De perfecte keuken voor de twijfelaar!

Moderne keuken

Bij een moderne keuken denken mensen al vaak aan strak en wellicht saai. Niets is minder waar: een keuken in deze stijl is hartstikke gezellig. Het combineren van vele neutrale kleuren zorgt juist voor een knusse uitstraling. Toch komt minimalisme ook hier weer terug. In deze keuken wil je niet te veel spullen op het aanrecht hebben staan. Zorg dus voor genoeg opbergruimte. Daarnaast maak je hier ook gebruik van veel moderne en handige apparaten. Denk aan een elektrische kookplaat, een heetwaterkraan, en een Amerikaanse koelkast.

Industriële keukens

Een andere stijl keuken die tegenwoordig erg populair is, is een industriële keuken. Iemand die zijn huis graag stoer en robuust inricht, zal hier erg blij van worden. Het is de perfecte mix van een ruige uitstraling, maar toch een knus en gezellig gevoel. In deze keuken is afwerking niet van groot belang. Juist de ruwe randjes geven een industriële keuken die herkenbare uitstraling. Gebruik materialen als grof hout, steen en beton. Ook een marmeren keukenblad past perfect in deze stoere keuken.

Klassieke keuken

Tot slot vallen we altijd terug op een nostalgische stijl: de klassieke keuken. In deze ruimte lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan; en dat is precies wat je wilt. Deze keukens stralen veel gezelligheid uit en zorgen voor een warm gevoel. In statige, maar sfeervolle, keukenkastjes laat je je vintage porseleinen borden, kopjes, en kommetjes zien. Een belangrijk middelpunt van deze keuken is het fornuis. In een witte keuken, zorg je daarom voor een mooi contrast met een opvallend en kleurrijk fornuis. Voeg tot slot allerlei leuke accessoires toe en laat zien dat er in deze keuken echt wordt geleefd!

Vijf trends op het gebied van de stijl van je keuken. Creëer een huiselijk gevoel met veel natuurlijke tinten in een landelijke keuken. Laat Scandinavische minimalisme samenkomen met Japanse warmte in een Japandi-keuken. Kies daarnaast voor een strakke uitstraling van de moderne stijl. Tot slot zorgt een industriële keuken voor een stoere uitstraling en een klassieke keuken juist voor een knus gevoel. Ga vooral voor wat goed past bij de rest van je woning en dan kun jij aan de slag met het handig indelen van je keuken!