Hoe ver ga jij tijdens de seks?

seks

Heb jij regelmatig een one night stand, of ben je meer van de vaste relaties? Kun jij gemakkelijk het bed delen met iemand die je pas een uurtje kent, of zou je je daar helemaal niet bij op je gemak voelen? Ga jij met een one night stand minder ver dan je met een vaste partner zou doen, of is de wetenschap dat het een eenmalig iets is voor jou juist een reden om alle remmen los te gooien?

Iemand niet kennen kan ook wel lekker zijn

Natuurlijk, seks met een vaste partner is prettig. Je weet van de ander precies wat hij of zij lekker vindt, en kan daar goed op inspelen. Andersom geldt dat natuurlijk ook, zodat jullie het allebei goed naar jullie zin zullen hebben. Maar, zo zullen veel mensen die al lang dezelfde (seks)partner hebben beamen, een beetje voorspelbaar kan het daardoor ook wel worden. De meeste keren zullen jullie sessies zo’n beetje op dezelfde manier verlopen, waarbij je zelfs de geluiden die daarbij gemaakt zullen worden waarschijnlijk al aardig kan voorspellen.

Daar is natuurlijk niets mis mee. Heb je lang dezelfde partner dan zal jullie relatie zich als het goed is steeds verder verdiepen. Houd je zoveel van de ander dat het extra bijzonder wordt om hem of haar zo te laten genieten. En kun je je leven lang gelukkig zijn, hoe mooi is dat!

Heb je echter geen vaste partner, dan weet je ook vast en zeker dat seks met iemand die je niet zo goed kent extra spannend kan zijn. Onverwacht, je weet niet wat de ander precies zal gaan doen, hoe hij of zij zal reageren. Welke geluiden er gemaakt zullen worden, hoe jullie op elkaar zullen reageren. En dat is ook wel lekker!

Waar leg jij de grens?

Veel mensen geven aan met een vaste partner, die zij door en door vertrouwen, verder te durven gaan, zich meer vrij te voelen, dan met een partner die zij pas heel kort kennen, of waarmee de seks zelfs eenmalig is. Maar daar staat tegenover dat veel mensen ook juist volledig los durven te gaan met iemand die zij hierna toch nooit meer zullen zien, juist doordat het eenmalig is.

Hoe zit dat bij jou? Gedraag jij je bij een vaste partner anders in bed dan bij een one night stand? Waarschijnlijk zal je in het laatste geval aandringen op het gebruik van een condoom, dat is al anders. Maar verder? Bij wie zou je eerder een voorkeur voor BDSM durven uitspreken, bij een vaste partner, die er misschien niets in ziet en waarbij je je vervolgens wellicht wat ongemakkelijk kan voelen. Of juist bij iemand die je hierna nooit meer ziet, en waarvan het je ook echt niet boeit wat hij of zij van je voorkeuren vindt?