Opblaasbaar hoofd van Damien Hirst spoelt aan op het strand

damien hirst op het strand

Op het strand van het Australische Perth is het hoofd van kunstenaar Damien Hirst gevonden. Volgens lokale geruchten zou hij op zoek zijn naar een haai.

Verantwoordelijk voor deze actie zijn design studio Cool Shit waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van (de naam zegt het al) coole shit. Wat ze vooral doen zijn meme’s van het internet vertalen naar het echte leven. In Nederland zijn ze vooral bekend van de roze drol-emoji die in Breda te zien was.

De haai van 12 miljoen

Hun laatste werk is dus deze sculptuur van Damien Hirst met een duikbril op. Het is namelijk precies op die plek dat de kunstenaar een 7 meter lange tijgerhaai vond. Na het prepareren van het dier plaatste Hirst deze in een tank met formaldehyde en streek vervolgens 12 miljoen op voor het kunstwerk. Vandaar dat deze 7 meter hoge Damien Hirst nu ook weer op zoek is naar haaien.

Maak je eigen inflatable

Op 9 april komt Dave Glass van Cool Shit naar Breda om een workshop te geven. Je kunt daar samen met hem aan de slag om je eigen opblaasbare figuur te maken! Alle informatie hierover vind je in het evenement op Facebook.

damien hirst op het strand

damien hirst op het strand