Ian Strange doorboort oud huis met licht

Ian Strange - Light Intersections II
Ian Strange – Light Intersections II. Foto’s: Ian Strange

Een oud, verlaten huis in het Australische Sydney is door kunstenaar Ian Strange veranderd in een spannende kunstinstallatie. Voor het werk Light Intersections II bracht hij lichtgevende buizen aan, waardoor het lijkt dat deze het huis doorboren.

Light Intersections II is een vervolg op de installatie Light Intersections van Ian Strange die te zien was bij het Lyon Housemuseum in Kew, net buiten Melbourne. Omdat mensen vanwege Covid minder kunnen en willen reizen besloot hij een soortgelijk werk op een meer centrale plek aan te brengen.

Hoekhuis

Samen met het stadsbestuur van Sydney is gezocht naar een goede plek voor een vervolg op Light Intersections. Deze is gevonden in de wijk Surrey Hills in de vorm van een oud hoekhuis met veranda en en balkon. Doordat het huis aan een brede, doorgaande weg staat is het kunstwerk al van een afstand te bewonderen.

Door slim gebruik te maken van de vorm van het huis en de buitenruimte weet Ian Strange heel mooi de suggestie te wekken dat zijn lichtstralen zo sterk zijn dat ze zelfs door muren kunnen gaan. Volgens de kunstenaar zijn de lijnen een eerbetoon aan het perspectief in de schilderkunst en de architectuur.

Ian Strange - Light Intersections II

Ian Strange - Light Intersections II

Ian Strange - Light Intersections II