In deze achtbaan kun je een wandeling maken

SpaceWalk
Foto’s © Heike Mutter en Ulrich Genth

Het Duitse kunstenaarsduo Heike Mutter en Ulrich Genth heeft in de Zuid-Koreaanse stad Pohang een opvallende installatie geplaatst. Het werk SpaceWalk lijkt op een achtbaan, maar is in werkelijkheid een wandelpad.

Verhoogde wandelpaden zijn wereldwijd erg populair. Bezoekers kunnen op redelijk eenvoudige wijze naar boven wandelen en dan van het uitzicht genieten. SpaceWalk in Hwanho Park biedt een uitzicht over de stad, de haven, de lokale staalfabrieken, Yeongil Bay en de omringende natuur. Het mooie aan het wandelpad is dat deze het uiterlijk van een achtbaan heeft, inclusief looping. Die looping is dan ook het enige deel van het pad dat niet toegankelijk is voor de wandelaars.

Verlichting

Door de flinke afmetingen is SpaceWalk de grootste openbare kunstinstallatie in Zuid-Korea. Vooral ’s avonds is het kunstwerk indrukwekkend, want dan zorgt LED-verlichting voor een mooie accentuering van de grillige vormen. Wie een rondje om of op de SpaceWalk loopt, zal steeds andere vormen ontdekken. Eerder maakten Heike Mutter en Ulrich Genth een soortgelijk werk in het Duitse Duisburg. Dit kunstwerk is zeker de moeite van een bezoekje waard.

SpaceWalk

SpaceWalk

SpaceWalk

SpaceWalk

SpaceWalk

SpaceWalk

SpaceWalk