Zo komt jouw televisie echt tot zijn recht

televisie

Je woonkamer is vaak de plek waar je veel van je tijd doorbrengt. Wat de meeste Nederlandse woonkamers gemeen hebben is dat de televisie een grote rol speelt in de uitstraling van je woonkamer. Dat grote zwarte scherm kan een doorn in het oog zijn. Maar met de juiste toevoegingen, laat je in een handomdraai de uitstraling van je tv perfect aansluiten op jouw interieur. Hieronder hebben wij een aantal tips opgesomd waarmee jij jouw tv volledig tot zijn recht kan laten komen in het interieur. 

Houd het elegant en subtiel

Een tv staat een groot gedeelte van de dag uit. Om de uitstraling van je interieur fris en elegant te houden, kun je denken aan het toevoegen van een wit tv meubel. Dit complimenteert het interieur in contrast met jouw televisie. Met wit kun je nooit een verkeerde keuze maken. Of je nu kiest voor klassiek hoogglans of juist een textuur, met wit verruim je jouw woonkamer.

Voeg groen toe

Om je televisie minder statisch in uitstraling te maken, voeg je mooie planten toe rondom je televisie. Dit zorgt voor een levendige uitstraling en staat mooi in contrast het statische beeld van je televisie. Een groot voordeel is, dat wat je stijl ook is, er altijd wel een plant is die bij jouw interieur past.

Maak van je tv het pronkstuk

Je ziet het steeds vaker, een groot zwart vlak in je woonkamer. Dit kan een doorn in het oog zijn. De meeste nieuwe televisies hebben een stand-by functie die mooie beelden laten zien wanneer de televisie niet actief is. Je kunt bijvoorbeeld een mooie foto tonen wanneer de tv niet gebruikt wordt. Om het nog creatiever te maken, kun je ook denken aan het afspelen van een video van een open haard of aquarium. Zo voegt je televisie juist iets toe aan de gezelligheid in je woonkamer terwijl jij met je bezoek bijkletst.

Ga voor diepte

Aangezien de meeste televisies een zwarte kleur hebben, is het een goede optie om voor een zwarte tv meubel te kiezen. Een donker interieur is volgens de laatste trends stoer, warm en knus. Daarnaast springt de donkere uitstraling van een tv die uit staat er minder uit wanneer je meer zwarte meubels hebt die het geheel samenbrengen. Voeg hier je eigen accessoires aan toe om de look af te maken. Vergeet niet dat een tv-meubel ook als extra opberg kast kan dienen: win-win!