Welke regels gelden er bij een verbouwing?

container

Staat de volgende klus alweer op de planning? Check dan vooraf even aan welke regels je moet voldoen, want wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete. We nemen in dit artikel de belangrijkste regels even met je door!

Zet een puincontainer niet zomaar aan de straat!

Een container mag volgens de gemeentelijke wetgeving vaak niet zomaar aan de weg staan. Als je de container dus niet op je eigen grond kwijt kan moet je dus even goed uitzoeken of je een vergunning nodig hebt en hoe je die (op tijd) aanvraagt.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt: ik ga en container huren in Utrecht. Moet je aan maar liefst zes eisen voldoen voordat je deze zonder vergunning mag plaatsen. Zo moet je bijvoorbeeld in het centrum altijd een vergunning hebben en moet je de container gebruiken voor een verbouwing. Het makkelijkste is eigenlijk als je de container op je eigen grond kunt neerzetten. Dan heb je helemaal geen vergunning nodig voor je container.

Heb ik nog meer vergunningen nodig?

Het korte antwoord is: waarschijnlijk wel. In Nederland zijn er veel regels als het gaat om (ver)bouwen. Zo moet je dus altijd voordat je aan je verbouwing begint kijken of je een vergunning nodig hebt. Bij de volgende verbouwingen heb je ze in ieder geval wél nodig:

  • Wanneer je een constructieve wijziging doorvoert aan je woning.
  • Wanneer je een dakterras bouwt.
  • Wanneer je een aanbouw maakt dat dieper dan 4 meter is.

Voor het aanvragen van een vergunning moet je toch wel acht weken uittrekken voordat je een reactie terug hebt. Zorg dus dat je op tijd bent met het aanvragen en check de regels die gelden  binnen je eigen gemeente.

Monumentale panden zijn beschermd

Woon je in een mooi en oud pand? Dan is het misschien wel slim om te checken of je pand niet als monumentaal geregistreerd staat. Wanneer je aan een monumentaal pand wil gaan verbouwen moet je aan nog meer regels voldoen en dus ook nog langer wachten voordat je mag beginnen. Let wel op: want als de verbouwing iets aan de uitstraling van je pand verandert, kan je aanvraag afgekeurd worden!

Kun je dan eindelijk beginnen?

Als je zeker bent dat je de gemeente niet op je dak krijgt omdat je de regels breekt, kan je aan de verbouwing beginnen. Heb je na een half jaar heel je ‘bingokaart’ aan vergunningen eindelijk vol dan kun je starten aan je monumentaal pand in Hilversum. Je zoekt op Google: container huren hilversum. Plaatsen hem voor je deur en je bent klaar om te gaan