Japans dorp maakt kunstwerken in de rijstvelden

Het Japanse dorp Inakadate staat bekend vanwege de vele rijst die daar vandaan komt. Om ook nog wat extra inkomsten uit het toerisme bedacht de burgemeester een geweldig idee.

Het idee was om kunstwerken te maken in de rijstvelden van het dorp. Er zijn namelijk verschillende rassen rijst die onder andere van elkaar verschillen vanwege hun kleur. Als je de rassen in een bepaald patroon plant, kun je tekeningen maken.

Het project begon voorzichtig in 1993 met een simpele afbeelding van de lokale berg Mount Iwaki in een rijstveld pal achter het gemeentehuis. Na een paar jaar wist men de techniek te verfijnen en had men ook zo veel soort rijstplanten verzameld dat er 7 kleuren waren om te gebruiken.

Steeds mooier

Hierdoor zijn de kunstwerken ook steeds mooier en mooier. Maar dit alles zorgt er wel voor dat er ook steeds meer werk gaat zitten in het ontwerpen en creëren van de kunst. In de video hierboven vertelt de huidige burgemeester van Inakadate over het meest recente werk.

Inmiddels is de rijstkunst van Inakadate zo populair dat er honderduizenden toeristen het dorp bezoeken. Er is zelfs speciaal voor deze stroom bezoekers een nieuw station in Inakadate gebouwd. Tamboāto Station is tussen april en november open, dat is ook de periode dat de kunst te bewonderen is.

kunst in een rijstveld

kunst in een rijstveld

kunst in een rijstveld

kunst in een rijstveld