Panasonic introduceert een camerabehuizing uit de 3D-printer

Lumix GM1

Panasonic heeft 3 opvallende uitvoeringen van de Lumix DMC-GM1 laten maken. Het bijzondere aan deze camera’s is dat de behuizing is gemaakt met een 3D-printer.

Dit project is een samenwerking met Materialise dat gespecialiseerd is in 3D-printen en de ontwerpers van WertelOberfell. Het resultaat is een zeer bijzondere uitvoering van een een camera die van zichzelf ook al erg mooi was.

De eerste cover heet Digital Age en bestaat uit een gaaswerk dat doet denken aan een luidspreker. Daarnaast is er ook een cover met de naam Modern. Deze lijkt gemaakt van een zwart rubber met figuren die op sommige plaatsen wat dikker zijn waardoor de structuur verandert. De mooiste uitvoering, naar mijn mening, is Art Nouveau, die bestaat uit heel veel koperen draden. Op de plek waar de camera is breder is voor een goede grip vormen de draden een mooi patroon.

Experiment

Of deze versies ooit op de markt verschijnen is nog maar de vraag, maar dit experiment toont wel weer aan wat voor prachtige toekomst ons staat te wachten dankzij 3D-printers. Overigens is de Lumix DMC-GM1 in de ‘gewone’ uitvoering ook een prachtige camera. Het is de kleinste camera met verwisselbare lenzen die momenteel op de markt is. Ondanks zijn beperkte afmetingen is deze Lumix voorzien van alles wat je van een goede systeemcamera kan verwachten.

Lumix GM1

Lumix GM1

Lumix GM1

Lumix GM1

Lumix GM1