Ring geeft je overal een veilig gevoel

Ring geeft je een veilig gevoel

Ding Ding Dong! Ring ken je vooral van de handige videodeurbel, maar het merk heeft nog veel meer te bieden. Door de producten van Ring aan elkaar te koppelen creëer je in no time een veilig en gerust gevoel. Of je nu thuis bent of niet.

We hebben inmiddels al flink wat ervaring als gebruiker van de producten Ring. Daarnaast zijn we onlangs bijgepraat door de mensen van Ring. Met al deze informatie op zak delen we graag de voordelen en het gebruiksgemak van de bekendste producten. En daarbij beginnen we natuurlijk met het product waar het allemaal mee begon: de videodeurbel

Ring Video Doorbell

De videodeurbel van Ring bestaat al bijna 10 jaar. Na wat prototypes en een introductie in het beroemde tv-programma Shark Tank, kwam in 2014 het eerste model van Ring op de markt. In de tussentijd is Ring blijven innoveren en ontwikkelen. Inmiddels zijn we bij de Ring Video Doorbell 4 en zijn er daarnaast ook een aantal andere modellen op de markt.

Het fijne van een videodeurbel van Ring zit hem in een aantal dingen. Allereerst de makkelijke installatie. Je hoeft geen technisch genie te zijn om de deurbel te installeren. Je kunt zelfs kiezen voor een methode waarmee je de basis van de deurbel vastplakt bij je voordeur, dat scheelt weer gaatjes boren. Verder kun je voor de stroom kiezen tussen de bedrading van de reguliere deurbel of een verwisselbare batterij gebruiken. Het is zelfs mogelijk om je Ring op te laden met een zonnepaneeltje.

Hangt de Ring Video Doorbell eenmaal op z’n plek dan ben je met de app in een paar stappen door de installatie heen. Het belangrijkste punt is dat de deurbel binnen het bereik van je WiFi-netwerk moet zijn. Zelf woon ik in een groot huis met vier verdiepingen en daarom heb ik gekozen voor een zogenaamde Chime. Dat een een compacte luidspreker die het geluid van de deurbel op elk gewenste plek in huis laat horen. Handig voor bijvoorbeeld mensen die op zolder een werkruimte hebben. Natuurlijk is het geluid van de bel ook via de app af te spelen op je telefoon of tablet.

Wat de Ring Video Doorbell nog meer doet naast geluid geven als iemand aanbelt kun je zelf naar wens instellen of gebruiken. Zo kun je via de app zien wie er voor de deur staat en communiceren met diegene. Bij het laatste model van de deurbel merk je dat vooral de beeldkwaliteit beter is geworden. Ook als het donker is of als het schemert. Verder kun je ook instellen dat je een melding krijgt als iemand in de buurt van de Video Doorbell komt. Welke zones dat precies zijn kun je heel slim instellen in de app.

Wil je alleen kijken en praten als iemand aanbelt en meldingen krijgen als iemand vlakbij je deur is, dan is dat geheel gratis. Wil je de bijbehorende beelden opslaan en kunnen terugkijken, dan kun je een abonnement afsluiten om alles in je eigen, beveiligde cloud op te slaan. Ook hier weer: alles is helemaal naar wens te personaliseren. Net wat jou een veilig gevoel geeft.

Beveiligingscamera’s

Ring geeft je een veilig gevoel

Wil je nog een stapje verder qua beveiliging, dan is een beveiligingscamera een goed idee. De videodeurbel is op zich ook al een beveiligingscamera, maar je wilt misschien ook wel andere plekken in de gaten houden. Bijvoorbeeld de achterdeur, de tuindeur of de garage. Hiervoor heeft Ring diverse opties. Zo heb je de compacte Stick Up Cam die je op vrijwel iedere plek kwijt kan of de robuuste Spotlight Cam met verlichting die reageert op beweging. Via de app kun je ook altijd live meekijken, meeluisteren en praten.

Er zijn ook camera’s voor in huis. Deze zijn niet alleen geschikt om ongewenst bezoek te registreren, maar ook voor het in de gaten houden van huisdieren. Heb je een hond die graag aan meubels knaagt, dan kun je deze in de gaten houden en via de spraakfunctie toespreken. Op de online kanalen van Ring zijn talloze filmpjes te vinden van succesvolle of grappige interacties. Wat je filmt, wanneer je filmt en wat je met de beelden doet is geheel aan jou.

Beveiligingssysteem

Ring geeft je een veilig gevoel

Als je helemaal zeker wilt zijn van een veilig huis, dan kun  je naast de camera’s ook een beveiligingssysteem gebruiken. Ook deze is heel eenvoudig te installeren en altijd en overal te bedienen met de app waarin ook al je andere apparaten staan. Een beveiligingsset bestaat bijvoorbeeld uit een basisstation met sirene, een bedieningspaneel, contactsensor en een bewegingssensor. Naar wens is dit uit te breiden met extra sensoren. Net wat jou een veilig gevoel geeft en rust brengt.

Ring geeft je een veilig gevoel