Kunstenaar JR maakt optische illusie van het Louvre

The Secret of the Great Pyramid
Foto’s via @JRArt op Twitter

Het plein rondom de beroemde glazen piramide van het Louvre in Parijs was onlangs veranderd in een gigantische optische illusie. Dit was het werk van kunstenaar/fotograaf JR.

Met behulp van 400 vrijwilligers werden er op het plein 2000 foto’s neergelegd. Samen vormden deze een trompe L’oeil van maar liefst 183.000 vierkante meter rondom de piramide. Het werk The Secret of the Great Pyramid laat zien wat er onder het oppervlak zou kunnen liggen. Je ziet de piramide verder doorlopen de diepte in en rondom de afgrond woeste rotsen.

Lijm

Een schril contrast met de klassieke gebouwen van het museum eromheen. Het werk was slechts voor korte tijd te zien. Volgens een statement van JR op zijn website moest het maar één dag meegaan. Daarna zou de lijmlaag loslaten en zou het papier door de voetstappen van voorbijgangers alle kanten op gaan. In werkelijkheid waren er ook vele liefhebbers die een stuk van de installatie met liefde meenamen naar huis om het daar op te kunnen hangen.

In 2016 voerde JR ook al een bijzonder experiment uit bij het Louvre. Toen liet hij met behulp van een optische illusie de piramide verdwijnen.

The Secret of the Great Pyramid

The Secret of the Great Pyramid