Kunstenaar KAWS maakt collectie voor Jordan

Kaws x Jordan

Eén van de mooiste samenwerkingen van dit moment is tussen kunstenaar KAWS en Jordan, de basketballijn van Nike. De collectie bestaat naast een paar sneakers uit een shirt, cap, hoody en jack.

Centraal staat de Air Jordan 4 Retro die onder handen is genomen door KAWS. De gehele schoen is uitgevoerd in grijze suède waarvan subtiel door middel van borduurwerk figuren zijn toegevoegd. Deze zijn gebaseerd op de Companion, een vaak terugkerende figuur in het werk van KAWS. Verder heeft de sneaker een semi-transparante glow-in-the-dark-zool en twee X-en op de achterkant.

Kleine oplage

Deze prachtige sneaker zal vanaf 31 maart in een zeer kleine oplage te koop zijn. Je zult echt op zoek moeten gaan om een paar te bemachtigen. END. Clothing heeft de optie om je online in te schrijven voor een paar. Door middel van loting worden de schoenen zo eerlijk mogelijk verdeeld onder de liefhebbers. Ondanks het stevige prijskaartje van €469 zal de schoen in no time uitverkocht zijn. Via dezelfde website END. Launches kun je je ook inschrijven voor de kleding uit de collectie. Deze is uitgevoerd in zwart met rode stiksels en grijze details. De prijzen liggen een stuk lager dan de schoenen, dus het loont om een poging te wagen. Je hebt dan immers werk van een beroemde kunstenaar in huis.

Kaws x Jordan

Kaws x Jordan

Kaws x Jordan

Kaws x Jordan