Klassieke videoclips van John David Wilson

John David Wilson

In de tijd dat videoclips nog niet zo heel veel werden gemaakt kwamen ze voornamelijk in twee verschillende vormen voor: een registratie van een optreden voor de televisie of een tekenfilm. Cartoons bij muziek doken al in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw op, maar met met opkomst van de televisie werden ze een stuk populairder.

Een beroemde clipjesmaker uit de jaren 70 was de Brit John David Wilson. Hij werkt mee aan diverse film- en televisieprogramma’s waarbij zijn getekende intro voor de film Grease het meest bekend is. Daarnaast maakte hij ook videoclips voor diverse artiesten. Deze korte tekenfilms zitten vol wonderlijke personages en vaak ook een verhaal en hebben een typische jaren 70-uitstraling (als je de clips bekijkt begrijp je wat we hiermee bedoelen). Sommigen vergelijken het werk van Wilson met dat van Robert Crumb.

Hieronder zie je een selectie van het werk van John David Wilson da hij maakte met zijn bedrijf Fine Arts Films voor de televisieshow van Sonny & Cher met daarbij ook een paar voor bekende liedjes waaronder onze favoriet van Jim Croce. Als laatste kun je ook nog Wilsons intro voor Grease bekijken.

Joni Mitchell: Big Yellow Taxi

Jim Croce: Bad Boy Leroy Brown

Cher: Dark Lady

The Kinks: Demon Alcohol

Grease

https://www.youtube.com/watch?v=phwOOmFYudU