Vinylize maakt brillen van recyclede albums

Bril van Vinylize

Ben je muziekliefhebber én brildrager? Dan moet je nodig kennismaken met Vinylize. Dit Hongaarse brillenmerk maakt namelijk hippe brillen van gerecyclede elpees.

Een paar jaar geleden schreven we al over het project Vinylize van de Hongaars/Amerikaanse ontwerper Zachary Tipton. Hij was toen begonnen met brilmonturen te maken van oude elpees. Inmiddels is Vinylize zo’n succes dat het bedrijf enorm gegroeid is en een aantal zeer speciale modellen kan uitbrengen.

Favoriet

Toen Vinylize begon, gebruikten ze gewoon random albums die ze voor een mooi prijsje op de kop getikt hadden, maar nu is het mogelijk om een bril te kopen die van een specifiek album gemaakt is. Misschien is dat zelfs wel jouw favoriet. Zo zie je op deze pagina voorbeelden van brillen die zijn gemaakt van het album Back in Black van AC/DC , Musicology van Prince en Abby Road van The Beatles.

Het is zelfs mogelijk om je favoriete plaat in te leveren bij Vinylize, waarna zij er een bril van maken. Zo dragen bijvoorbeeld Elvis Costello, Mick Fleetwood, Robbie Williams en Fred Durst brillen met hun eigen muziek. De excentrieke Richard Branson liet er eentje maken van een eerste persing van Tubular Bells van Mike Oldfield.

Op de website van Vinylize kun je de gehele collectie bekijken. Er zijn ook mooie brillen die niet van een bekend album zijn gemaakt, maar die er gewoon heel erg mooi uitzien. Leuk om daarbij te weten is dat van elk model maar zo’n 70 exemplaren worden gemaakt. Ook is Vinylize inmiddels een eigen platenlabel begonnen, waarbij ze natuurlijk alles op vinyl uitbrengen.

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize

Bril van Vinylize