Kunstenaar Aryz brengt street art naar eeuwenoude kerk

Aryx - La Pugna

Normaal gesproken maakt de Spaanse Aryz enorme muurschilderingen op diverse plekken in de stad. Voor zijn laatste project zocht hij de binnenkant van een kerk in het Franse Rouen op.

Deze Temple St. Eloi kent een lange geschiedenis en is heden ten dage vooral bekend vanwege het enorm grote orgel. Wie voor 22 september 2019 een bezoek brengt, kan binnen ook een installatie van Aryz bewonderen. Pal voor het altaar hangt een werk waarop 4 klassieke boksers te zien zijn.

Conflict

Kenmerkend voor het werk van Aryz zijn de pastelachtige kleuren en de dynamische bewegingen. Dit komt heel mooi samen in de installatie La Pugna (het conflict). Wie goed kijkt, ziet dat de vier boksende figuren een vrijwel identiek uiterlijk hebben. Het zou best kunnen dat er slechts één bokser is en dat het conflict innerlijk is.

La Pugna is een initiatief van het lokale kunstcentrum Hangar 107. Daar is van 20 september tot en met 26 november een expositie met werk van Aryz te zien. Deze installatie doet dienst als een mooie teaser.

Temple St. Eloi
Place Martin Luther King 20
Rouen

Aryx - La Pugna

Aryx - La Pugna

Aryx - La Pugna

Aryx - La Pugna

Aryx - La Pugna

Foto’s: Hangar 107