De architecten van OPA ontwerpen een kerk in een klif

Lux Aeterna

Met de gedurfde villa Casa Brutale wisten de architecten van OPA (open platform for architecture) zich op de internationale kaart te zetten. Nu zijn ze terug met goed nieuws en een nieuw ontwerp.

Laat ik met het nieuwe werk beginnen: in dezelfde stijl van de beroemde villa van OPA is er nu een ontwerp voor een kerk. Ook deze is weer verzonken in een klif aan zee. Vanaf het water zie je alleen een glazen kruis (dat in het donker helemaal opvalt) en vanaf land zie je in eerste instantie alleen een betonnen trap die afdaalt.

Geweldig uitzicht

Als je deze trap naar beneden zou nemen kom je in een kerk terecht waarbij als eerste het geweldige uitzicht op zee zal opvallen. Het glazen kruis is vanbinnen een mooi kader voor daglicht en vormt ook een mooi contrast met de sobere inrichting van de kerk. Het ontwerp heeft de mooie naam Lux Aeterna gekregen. Bij OPA zijn ze nu op zoek naar iemand die het ontwerp durft te realiseren.

Dat is met Casa Brutale inmiddels gelukt. Het ontwerp ging de hele wereld over en bij OPA stroomde vervolgens de mailbox vol. Daar zaten ook een paar concrete voorstellen tussen. De kans is groot dat Casa Brutale gaat verrijzen aan een 1600 meter hoge klif in Libanon. Arup uit Amsterdam gaat OPA helpen met de realisatie van het gewaagde ontwerp.

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna

Lux Aeterna