Asad Raza plaatst tennisbaan in eeuwenoude kerk

untitled (plot for dialogue)

Tijden veranderen. Vroeger stond op zondag vooral een bezoek aan de kerk centraal, maar vandaag de dag gaat men liever iets anders doen. Bijvoorbeeld een potje tennis spelen.

De Amerikaans-Pakistaanse kunstenaar Asad Raza brengt vroeger en nu samen met een recente installatie in Milaan. In de 16e-eeuwse Chiesa di San Paolo Converso bracht hij een feloranje tennisbaan aan. In de kerk, die overigens al jaren privé-bezit is en dus geen kerkelijke functie meer heeft, kan nu iedereen langskomen om te tennissen. Alles staat klaar om zoveel mogelijk mensen langs te laten komen. Er zijn rackets en ballen te leen en coaches kunnen je helpen je spel te verbeteren. Heb je van het sporten dorst gekregen? Dan is er gratis gekoelde ijsthee.

Met de installatie Untitled (plot for dialogue) hoopt Raza dat de kerk weer een functie krijgt als plek waar mensen elkaar opzoeken en de dialoog aangaan. Waar je vroeger naar de kerk ging om hogere machten te aanbidden, kun je nu naar de kerk ter ontspanning en om aan je lichamelijke conditie te werken. Asad Raza maakte de installatie voor de nabij de kerk gelegen expositieruimte Converso. Je kunt de tennisbaan bezoeken en bespelen tot 16 december 2017.

untitled (plot for dialogue)

untitled (plot for dialogue)

untitled (plot for dialogue)

untitled (plot for dialogue)

untitled (plot for dialogue)

Foto’s: © Andrea Rossetti