Een oase van rust in het drukke Milaan

Le Refuge van Marc Ange

Vorige week vond de jaarlijkse Salone del Mobile plaats. Tijdens deze drukbezochte designweek in Milaan konden mensen weer kennismaken met alle innovaties op het gebied van interieurontwerp. Het object dat tijdens deze week opvallend veel werd gefotografeerd was ‘Le Refuge’, onderdeel van een natuurlijke kunstinstallatie met een Nederlands tintje.

Vorige week kwam Le Refuge al veelvuldig op Instagram voorbij. Het bijzondere meubelstuk van designer Marc Ange in de tuin van Mediateca de San Teresa sprak tot ieders verbeelding. In hartje Milaan tussen alle exposities, pop-ups, installaties en feestjes bleek het bijzondere daybed, dat stond in een magische oase van planten en bloemen, een heus rustpunt.

Lancering lentenummer

De natuurlijke kunstinstallatie, waarvan Le Refuge het middelpunt vormde, was te zien op de expositie van Wallpaper* Handmade. Ter gelegenheid van de nieuwste editie van online magazine The Green Gallery werd deze offline presentatie, in samenwerking met The Invisible Collection, aan het publiek getoond. Nu de designweek is afgelopen, zal de installatie weer verdergaan in de online wereld.

Eindeloze schoonheid van de natuur

The Green Gallery is een Nederlands initiatief. Het is een online magazine waarin de hoofdrol is weggelegd voor bloemen en planten, met als doelgroep liefhebbers van mode, food, design, kunst en interieur. Het magazine komt elk kwartaal uit en is het resultaat van een samenwerking tussen fotografen, stylisten, artiesten en influencers. In Milaan werd de aftrap van de zesde editie gevierd. Op 4 april, de openingsdag van Salone de Mobile, ging het lentenummer live. Thema van dit voorjaar is `Floral Chinoiserie´, waarin het ontwaken van de natuur wordt gevierd. Azië vormde hiervoor de inspiratiebron, omdat schoonheid en esthetiek daar op een elegante manier met elkaar verstrengeld zijn.

Een bijzondere schuilplaats

Terug naar Le Refuge. Volgens kunstenaar en designer Marc Ange kunnen mensen hier rust en comfort vinden door te schuilen onder de grote roze bladeren van het daybed. Je kunt in de tuin even vluchten uit de dagelijkse realiteit. Le Refuge is een projectie van een jeugdherinnering. In je kinderkamer ontsnapte je ook aan de waan van de dag door bijvoorbeeld in een denkbeeldig oerwoud te schuilen.

Marc Ange is geboren in Rome en opgegroeid in Parijs. Hij is eigenaar van Bloom Room Studios en werkt tegenwoordig vanuit Los Angeles en Parijs. Zijn familiegeschiedenis is surreëel, verscheurd door kunst, religie en waanzin. Aan zijn jeugd hield hij een opzettelijke verwarring over van echt en onecht, die in al zijn creaties terugkomt. Cliënten van Marc Ange zijn ondermeer Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Ferrari en Moët & Chandon.

Internationale samenwerking

De kunstinstallatie in de tuin kwam verder tot stand door The Wunderkammer in opdracht van The Green Gallery. The Wunderkammer is een bedrijf uit Amsterdam van meesterbloemisten Ueli Signer en Florian Seyd. Zij toveren binnen- en buitenruimtes om tot magische, florale werelden. Ook werd er, zoals eerder vermeld, samengewerkt met The Invisible Collection. Dit bedrijf cureert zeldzame en unieke meubelstukken, die voorheen alleen toegankelijk waren voor professionals en een elite klantenkring, en biedt ze online aan. Deze meubelstukken zijn gemaakt door Franse en internationale talenten uit de 21ste eeuw. Via hen is het daybed van Marc Ange verkrijgbaar, zowel voor binnen als buiten.

Hieronder vind je foto’s en een video van de tijdelijke installatie in Milaan.

Le Refuge van Marc Ange
Le Refuge Outdoor

The Green Gallery x The Invisible Collection

The Green Gallery x The Invisible Collection

The Green Gallery x The Invisible Collection

The Green Gallery x The Invisible Collection
Marc Ange

Fotografie & video: Joey van Dongen voor The Green Gallery
Foto van ‘Le Refuge Outdoor’ via The Invisible Collection