Drone legt het nieuwe LEGO House vast vanuit de lucht

LEGO opent op 28 september het LEGO House in het Deense Billund. In dit gebouw kunnen bezoekers alles te weten komen over LEGO. Architect Bjarke Ingels van BIG mocht het gebouw ontwerpen en het is wel duidelijk waar hij zich door liet inspireren. Met behulp van een drone laat LEGO ons nu de vormen van het gebouw vanuit de lucht zien.

Het LEGO House bestaat uit 21 witte blokken met een gekleurd dak. Bovenop prijkt een blok dat precies lijkt op een klassieke 2×4 van LEGO. Ook zie je op het dak van één van de blokken iets dat heel sterk lijkt op de LEGO-versie van de Yellow Submarine van The Beatles.

Museum

Binnenin is een deel gratis te bezoeken, met onder andere een restaurant en winkel. Ook is er een gedeelte waarvoor je entree moet betalen. In dat deel kunnen bezoekers aan de slag met LEGO in de breedste zin van het woord. Bovendien is in de kelder een soort museum te vinden met zeer bijzondere bouwwerken van LEGO.

LEGO zou LEGO niet zijn als er niet ook een mooie bouwset van het gebouw verkrijgbaar is. Deze set, met 774 steentjes, is vanaf 22 september te koop via de website van LEGO.

LEGO House vanuit de lucht

LEGO House vanuit de lucht

LEGO House vanuit de lucht

LEGO House vanuit de lucht

bouwset van het LEGO House